Saturday, 27 April, 2024

Θεοδώρα Τζάκρη: “Επιδιώκουμε την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της ΕΒΖ”

Σύντομα η κατάθεση του νομοσχεδίου για την αλλαγή του πτωχευτικού κώδικα

Για τις περιπτώσεις του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και της επαναλειτουργίας των δύο εργοστασίων της ΕΝΚΛΩ μίλησε στο κόκκινο, η υφυπουργός Βιομηχανίας, θεοδώρα Τζάκρη. Αναγνώρισε τις δυσκολίες που υπάρχουν στην υπόθεση της ΕΒΖ, χαρακτηρίζοντας την παραγωγή του ζαχαρότευτλου έναν πολύ σημαντικό τομέα της αγροτικής παραγωγής, τον οποίο η κυβέρνηση παλεύει, με νύχια και με δόντια, όπως λέει χαρακτηριστικά, να διατηρήσει.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει, σε πρώτη φάση, με την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της επιχείρησης. Σε ό,τι έχει να κάνει με το σχέδιο επαναλειτουργίας των δύο εργοστασίων της ΕΝΚΛΩ από τους εργαζόμενους, η υφυπουργός Βιομηχανίας ανέφερε ότι βρίσκεται πολύ κοντά η κατάθεση του νομοσχεδίου για την αλλαγή του πτωχευτικού κώδικα, αφού έχει ολοκληρωθεί ήδη η διαδικασία στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της βουλής.
Η κα Τζάκρη μίλησε και για το Φόρουμ Βιομηχανίας, το οποίο συστάθηκε και λειτουργεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραµµατείας Βιοµηχανίας του Υπουργείου Οικονοµίας, Ανάπτυξης και Τουρισµού. Το Φόρουμ Βιομηχανίας αποτελεί συντονιστικό όργανο για θέµατα βιοµηχανικής και επιχειρηµατικής πολιτικής και έχει αποκλειστικά γνωµοδοτικό και συµβουλευτικό χαρακτήρα. Στόχος του είναι να υπάρξουν προτάσεις, μέσα από τον διάλογο, για το τί χρειάζεται η ελληνική βιομηχανία και μεταποίηση για να αναπτυχθεί, να καταγραφούν θέσεις, προτάσεις και εργαλεία προς σ’ αυτή την κατεύθυνση.
Η κα Τζάκρη μίλησε και για την εξαγγελία δημιουργίας Βιομηχανικού Πάρκου Εξυγίανσης στον Ασωπό, μια περιοχή στην οποία υφίσταται ένα από τα μεγαλύτερα, όπως το χαρακτήρισε, περιβαλλοντικά προβλήματα της Ευρώπης. «Το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα παρέμβασης στην περιοχή, με τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης» Αυτό εξήγγειλε η κα Τζάκρη στη Γενική Συνέλευση των Επιχειρηματιών της Στερεάς Ελλάδας. Αυτό, όπως σημειώνει η υφυπουργός, χρειάζεται μια σειρά από μελέτες, παρεμβάσεις και έργα περιβαλλοντολογικών υποδομών. «Το ζητούμενο» συνεχίζει η κα Τζάκρη, «είναι να δημιουργηθεί μια προοπτική ανάπτυξης για την επιχειρηματικότητα στην περιοχή».
Η κα Τζάκρη υπενθυμίζει ότι η βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων είναι ουσιαστικά η βιομηχανική περιοχή του Νομού Αττικής, εξαιτίας των περιοριστικών πολιτικών που υφίσταντο στην Αττική. «Πάμε πρώτα στη δημιουργία του Πάρκου Εξυγίανσης και στη συνέχεια τη δημιουργία ειδικής Βιομηχανικής Περιοχής και τέλος στην ανάπτυξη της περιμετρικής περιοχής, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης και για άλλες επιχειρήσεις, μέσα από ένα διαφορετικό πλάνο, αντιμετωπίζοντας από την αρχή τα προβλήματα που θα μπορούσαν να υπάρξουν στην περιοχή των Οινοφύτων σήμερα».

Θεοδώρα Τζάκρη: “Επιδιώκουμε την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της ΕΒΖ”

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου