Friday, 26 April, 2024

Κατά πλειοψηφία πέρασε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πέλλας

‘’Παρτιτούρα του προηγούμενου, κανένα έργο δεν υλοποιείται’’

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας το βράδυ της Τετάρτης, 21-10-2015με κυρίαρχο θέμα στην ημερήσια διάταξη την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2016. Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος Κ. Δεληγιαννίδης ο οποίος δήλωσε πως ο συνολικός προϋπολογισμός του Τ.Π. είναι 6.289.791,57 ευρώ και αφορά συνεχιζόμενα και νέα έργα. Ο κ. Καραμπατζάκης υποστήριξε ότι πρόκειται για ‘’ μια παρτιτούρα του περσινού, εξαιρέθηκαν κάποια έργα, κάποια απ’ αυτά είναι από ιδίους πόρους. Στα Τοπικά Συμβούλια ζητάτε να γίνουν προτάσεις, αλλά δεν υλοποιείται τίποτα» είπε ο σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τους αγροτικούς δρόμους που χρήζουν συντήρησης και ασφαλτοστρώσεων, όπως στο Ν. Μυλότοπο, Αραβησσό και Αχλαδοχώρι και σε κάποιες περιπτώσεις οι ίδιοι οι κάτοικοι πλήρωσαν γκρέιντερ για να γίνουν… Μετά από αυτές τις επισημάνσεις ο κ. Καραμπατζάκης είπε ότι στο σύνολο της η αντιπολίτευση καταψηφίζει το Τ.Π.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο κ. Καστερίδης, τονίζοντας ότι ‘’Εμείς θα ψηφίσουμε τα χρηματοδοτούμενα και θα καταψηφίσουμε τα νέα έργα γιατί δεν είναι αντιπροσωπευτικά στο σύνολό τους…’’.

Ο δήμαρχος ισχυρίστηκε πως: «Έγιναν οι προτάσεις στ Τ.Σ. συζητήθηκε στην επιτροπή Διαβούλευσης και τώρα εδώ για να ψηφιστεί. Τα έργα που έχουν προγραμματιστεί με ιδίους πόρους που είναι στη ΣΑΤΑ (800.000 ευρώ, όσα παλιά έπαιρνε ένας Καποδιστριακός Δήμος, όχι σαν των Γιαννιτσών…). Τα υπόλοιπα είναι που περισσεύουν από τα έσοδα του προϋπολογισμού. Σίγουρα δεν πρόκειται για παρτιτούρα, προγραμματίσαμε σχεδόν όλα τα έργα για δημοπρατήσεις…».

Το Τεχνικό Πρόγραμμα πέρασε κατά πλειοψηφία και εν μέρει από την παράταξη του κ. Καστερίδη. Να επισημάνουμε ότι έλειπαν και οι δύο παρατάξεις των εκπροσώπων της ‘’ΑΝΑΣΑ’’ και της ‘’Λαϊκής Συσπείρωσης’’ από τη Συνεδρίαση.

Χ.Π.

Κατά πλειοψηφία πέρασε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πέλλας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου