Friday, 26 April, 2024

Καταστροφική η «Θάλεια» για την Αλμωπία (photo)

Από τη σφοδρή χαλαζόπτωση και ανεμοθύελλα, που έπληξε την περιοχή το απόγευμα της Τετάρτης, προκλήθηκαν ζημιές στην Πολυκάρπη, Τσάκους

Εξαπλάτανο και άλλες περιοχές της Αλμωπίας. Οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ που βρέθηκαν στην περιοχή έκαναν προεκτιμήσεις των ζημιών, οι οποίες θα φανούν καλύτερα τις επόμενες μέρες.

Κακοκαιρία «Θάλεια»: Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες
Σε πλήρη ισχύ βρίσκεται από σήμερα, Πέμπτη, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που έχει εκδώσει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με την κακοκαιρία που ονομάστηκε «Θάλεια» να έχει ήδη δείξει τα… δόντια της.
Οι βροχές και οι καταιγίδες θα αποτελέσουν και πάλι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, η οποία θα πλήξει κατά κύριο λόγο τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Παράλληλα, όπως σημειώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείοο Αθηνών/meteo.gr, οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα.
Σήμερα, Πέμπτη (06-08-2020) από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, επιδείνωση στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία, κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής (09-08-2020) κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και τις Σποράδες».

*photo Θεόδωρος Χαρανίδης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου