Friday, 26 April, 2024

Κορονοϊός, Γιαννιτσά: Τώρα βγαίνουν μαρτυρίες εργαζομένων για το εργοστάσιο…

Οι κάτοικοι των Γιαννιτσών είναι ανάστατοι. Πάνω από 130 είναι τα κρούσματα σε εργαζόμενους από την Πέλλα, την Ημαθία, το Κιλκίς, κα περιοχές

από το εργοστάσιο κονσερβοποιίας…
Μέσα από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου νοσηλεύεται, η 31 ετών Βασιλική που νόσησε, μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS.
«Εγώ ειδοποίησα το εργοστάσιο. Αυτοί δεν ενημέρωσαν τίποτα, δεν έκαναν κάτι».
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε στο εργοστάσιο και πήρε δείγματα από τους εργαζόμενους.
Φόβος για πιθανή διασπορά έχει σημάνει σε όλη την Βόρεια Ελλάδα, καθώς στο εργοστάσιο που φτιάχνει κονσέρβες ροδάκινου, εργάζονται άνθρωποι από διάφορες περιοχές.
«Σε κάθε βάρδια έρχονταν από περιοχές όπως Καστοριά, Θεσσαλονίκη, Πέλλα… Μας έβαζαν όλους μαζί».
Σε καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι της, βρίσκεται άλλη μία θετική στον κορονοϊό εργαζόμενη, που μίλησε αποκλειστικά στο LIVE NEWS. Καταγγέλλει ότι κάποιοι εργαζόμενοι, ενώ ήξεραν ότι νοσούσαν, πήγαιναν κανονικά στη δουλειά.
«Άρχισα να καταρρέω… Κάποιοι ήξεραν και έρχονταν κανονικά στη δουλειά, είναι ανεύθυνοι».
Κι ενώ τα κρούσματα στην περιοχή είναι δεκάδες, το νοσοκομείο των Γιαννιτσών, σύμφωνα με καταγγελίες, δεν έχει τον εξοπλισμό για τα τεστ του κοροναϊού.
Στο εργοστάσιο εργάζονται συνολικά περισσότεροι από 600 εποχικοί υπάλληλοι, ενώ συνεχίζεται τόσο η ιχνηλάτηση των επαφών όσο και τα τεστ στους εργαζόμενους.
«Τηρούνταν όλα τα μέτρα»
Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Μάρθα Σαλτσίδου, ΓΓ Σωματείου Εργαζομένων σε κονσερβοποιίες Γιαννιτσών, σημείωσε ότι όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στο εργοστάσιο τηρούνταν.
«Δε μας είχε γίνει καμία αναφορά και καμία καταγγελία»
Από την πλευρά της, εργαζόμενη του εργοστασίου η οποία είναι θετική στον ιό, τόνισε ότι «λαμβάνονταν μέτρα προστασίας, υπήρχαν αντισηπτικά, απλά πιστεύω ότι κάποιοι εργαζόμενοι ήξεραν ότι έχουν τον ιό και απλά συνέχιζαν να εργάζονται. Από τη στιγμή που ο άλλος νοσεί, πρέπει να μείνει στο σπίτι του. Είναι ανευθυνότητα»

livenews, mega, in.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου