Tuesday, 7 May, 2024

Μήνυμα του Το.Συ. Νέων Δήμου Έδεσσας για την  νέα σχολική χρονιά

Η φετινή σχολική χρονιά, που ξεκινά την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, ίσως είναι η πιο δύσκολη από τις προηγούμενες

Και αυτό γιατί για μια ακόμη φορά επιχειρείται μια σειρά διαθρωτικών αλλαγών, που στην παρούσα φάση κανείς δεν ξέρει που θα βγάλει.

Το μόνο βέβαιο από όλο αυτό είναι ότι για μια ακόμη φορά αυτοί που θα βγουν χαμένοι είναι οι μαθητές. Τόσο αυτοί που δοκιμάζουν τα όνειρά τους για το αύριο , όσο και αυτοί που θα έρθουν στη συνέχεια, για να ‘’γευτούν’’ τις αλλαγές, που σήμερα προγραμματίζονται. Με άλλα λόγια και πάλι οι μαθητές στο προσκήνιο, ως τα απόλυτα πειραματόζωα μιας νέας τάξης πραγμάτων, χωρίς σχέδιο, αλλά έτσι απλά, για να παρουσιαστούν κάποιοι ‘’νεωτερισμοί’’ και ιδεοληψίες.

Η εκπαίδευση είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, όσο θα συνεχίσει να παράγει ‘’επιστήμονες ρομπότ’’ καταδικασμένοι οι περισσότεροι στην ανεργία. Αυτό το μοντέλο είναι που πρέπει να αλλάξει και όχι για παράδειγμα τα ωράρια, η γλώσσα, τα θρησκευτικά κ.α, πάντα βεβαίως κατά το δοκούν και όχι γιατί υπάρχει κοινός στόχος.

Αποτέλεσμα οι νέοι της χώρας και της περιοχής μας, να παραμένουν (λιγοστοί) εδώ μη έχοντας τι να κάνουν ή να φεύγουν σε άλλες χώρες για να βρουν την τύχη τους. Δεν πρέπει να αποδεχόμαστε έτσι τη μοίρα μας. Πρέπει να αντιδράσουμε, γιατί η συνέχεια δεν μπορεί να ναι το αποτέλεσμα της δικής μας αποχής, αλλά το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που θα μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο αύριο.

Με αυτές τις σκέψεις, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Έδεσσας χαιρετίζει τη νέα σχολική χρονιά, ευχόμενοι λιγότερα προβλήματα στη σχολική μονάδα μας και καλή δύναμη στους μαθητές, δασκάλους και καθηγητές μας.

Με εκτίμηση,

Αντώνης Μπουρδάνης

Πρόεδρος Το.Συ.Ν. Δήμου Έδεσσας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου