Tuesday, 7 May, 2024

Μαθητές 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών κέρδισαν το 3ο βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό

Το 1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών έλαβε μέρος και διακρίθηκε αποσπώντας το 3ο Βραβείο στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ST3dm 2023

(Διαγωνισμός Τρισδιάστατης Σχεδίασης και Εκτύπωσης) στην κατηγορία του Λυκείου. Ο διαγωνισμός διεξήχθη κατά το σχολικό έτος 2022-2023.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το ΕΔΙΦΕΤ (Εργαστήριο Διδακτικής Φυσικής και Τεχνολογίας) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Βασικός στόχος του διαγωνισμού, είναι ή είσοδος των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, και ταυτόχρονα η ανάπτυξη ενός διαθεματικού πλαισίου μετά από έρευνα σε συγκεκριμένο πεδίο, στο ευρύτερο πλαίσιο της τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης. Στην κατηγορία του Λυκείου, ζητήθηκε από τους μαθητές να μελετήσουν την πόλη τους και να καταγράψουν τα στοιχεία εκείνα, που είναι συνυφασμένα με την προοπτική της αειφόρου ανάπτυξης. Στη συνέχεια, να εντοπίσουν κάποιο πρόβλημα και να επινοήσουν μια κατασκευή που να βοηθήσει στην επίλυσή του. Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, μελετώντας και ερευνώντας τα στοιχεία της πόλης, με τη ματιά της αειφόρου ανάπτυξης, πρότειναν και σχεδίασαν σε τρισδιάστατη μορφή, μια συσκευή συλλογής αποτσίγαρων σε δημόσιους χώρους η οποία μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθε σημείο της πόλης, ώστε να αποφεύγεται η ρίψη αποτσίγαρων στον περιβάλλοντα χώρο της, όπου η ύπαρξη και  η αποσύνθεση των αποτσίγαρων αποτελεί περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Τρεις μαθητές από τον τομέα Μηχανολογίας, αποτέλεσαν την ομάδα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.  Την ομάδα την υποστήριξαν και την καθοδήγησαν οι εκπαιδευτικοί Παπαδόπουλος Θεόφιλος Μed Μηχανολόγος και ο Δουβλετής Ευάγγελος Msc Πληροφορικός. Οι μαθητές της σχολικής ομάδας θα κληθούν να παραστούν και να παρουσιάσουν την εργασία τους στο επερχόμενο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο 2023.

Ο Διευθυντής Ιωάννης Μπαλούκας 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου