Tuesday, 19 March, 2024

Με «λουκέτο» απειλείται το 38% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Με «λουκέτο» απειλείται το 38% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων το επόμενο εξάμηνο υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς

στο «MEGA Σαββατοκύριακο».
«Το 38% των επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων σε όλο το φάσμα της αγοράς έχει φόβο για λουκέτο το επόμενο εξάμηνο» σημείωσε ο κ. Καββαθάς.
Παράλληλα, ανέφερε, ότι το 72% των επιχειρήσεων δηλώνουν μειωμένο κύκλο εργασιών το 2ο εξάμηνο του 2020, ενώ 1 στις 4 επιχειρήσεις έχει ήδη ληιξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς δημόσιο, τράπεζες, προμηθευτές.
«Είναι ένα εκρηκτικό κλίμα που θα δημιουργήσει πρόβλημα στην αγορά με λουκέτα. Και χιλιάδες θέσεις ανεργίας» πρόσθεσε.
Τέλος, έκανε λόγο ότι τα μέτρα στήριξης της εστίασης βρίσκονται σε «θετική κατεύθυνση», αν και όπως είπε «το 37% των δυνητικών δικαιούχων μένουν εκτός. Εκεί χρειάζεται παρέμβαση».
Στήριξη στο λιανεμπόριο
«Ο κόσμος βγήκε τις πρώτες δύο μέρες, στη συνέχεια υπήρχε παγωμάρα. Το κρίσιμο ζητούμενο είναι να μείνουμε ανοιχτά όλο το επόμενο διάστημα. ΘΑ βρούμε τον βηματισμό μας. Και σιγά σιγά θα έρθουν τα καλύτερα ταμεία» δήλωσε ο πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Σπύρος Καπράλος, για τις πρώτες μέρες επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου.
Μάλιστα, υπογράμμισε, ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων του δεν έχει νέα προϊόντα, λόγω έλλειψη ρευστότητας.
Ως εκ τούτου, ζήτησε τη στήριξη του λιανεμπορίου, τόσο σε ότι αφορά στις αναστολές εργασίας, όσο και στο θέμα της επιδότησης των υφισταμένων θέσεων εργασίας αλλά και των ενοικίων. «Πολύ χαμηλοί οι τζίροι που γίνονται. Και θα γίνονται για πολύ καιρό ακόμα. Δεν θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις να επιστρέψουν την κανονικότητα που γνώριζαν τόσα χρόνια».

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου