Thursday, 2 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Με 100 ευρώ το μήνα… “καθάρισε” από τις τράπεζες – Ανάσα σε χρεωμένο συνταξιούχο

«Ανάσα» σε χρεωμένο συνταξιούχο έδωσε απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων

η οποία όχι μόνο σώζει την περιουσία του και «μπλοκάρει» κάθε είδος πλειστηριασμού αλλά του ρύθμισε και τις δόσεις σε 100 ευρώ το μήνα.

Πρόκειται για έναν συνταξιούχο, πολύτεκνο – πατέρα τεσσάρων παιδιών – που είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές σε δάνειο που είχε πάρει από μία τράπεζα, στην εφορία αλλά και την ΔΕΗ. Ο συνταξιούχος όφειλε συνολικά 15.736 ευρώ και παίρνει 1.211 ευρώ (σύνταξη και επικουρικό). Με τα συγκεκριμένα χρήματα βοηθάει τα παιδιά του και προσπαθεί να ζήσει κι ο ίδιος αξιοπρεπώς. Ωστόσο τα χρέη τον είχαν γονατίσει κι έτσι απευθύνθηκε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει ο οφειλέτης

α) κατοικία  189 τ.μ

β) Διαμέρισμα στην Αθήνα, κυριότητας κατά 50%

Η απόφαση

Το Ειρηνοδικείο των  Χανίων, αφού έλαβε υπόψη του, τα εισοδήματα του συνταξιούχου, το  σύνολο  των χρεών του, την οικονομική του δυνατότητα και τις δαπάνες διαβίωσης (1305 ευρώ ) αποφάσισε:

1) Δέχεται, το αίτημα χορήγησης, Προσωρινής Διαταγής.

2) Διατάσσει, την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, κατά του αιτούντος

3) Διατάσσει, την διατήρηση  της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας του, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.

4) Ορίζει δόσεις  των 100 ευρώ, για το διάστημα από την δημοσίευση της παρούσας και μέχρι  την συζήτηση της κύριας αίτησης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου