Tuesday, 19 March, 2024

Οι δορυφόροι που αναστάτωσαν το βράδυ και φαινόταν σαν… ιπτάμενα αντικείμενα!

Ιπτάμενα αντικείμενα εμφανίστηκαν να κινούνται στον νυχτερινό ουρανό, πάνω διάφορες περιοχές της Ελλάδας το βράδυ της Πέμπτης

με μεγάλη ταχύτητα και χωρίς να παράγουν τον παραμικρό θόρυβο, αναστατώνοντας τους κατοίκους.
Με ανοιχτό το στόμα έμειναν όσοι πρόλαβαν και είδαν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, της Κοζάνης, στο Βοΐο, την Αλεξάνδρεια, την Πέλλα και άλλες περιοχές, δεκάδες ουράνια φωτεινά σώματα να ίπτανται στην ατμόσφαιρα. Οι φωτεινές κουκκίδες κινούνταν σε μια σειρά.
Κάποιοι είπαν ότι ήταν ελικόπτερα, άλλοι ότι ήταν αεροπλάνα και άλλοι μίλησαν για εξωγήινους.
Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως τα φωτεινά αυτά σήματα τα οποία εντοπίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης δεν είναι παρά οι δορυφόροι της εταιρείας SpaceX του Έλον Μασκ που βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά για την παροχή γρήγορου, δορυφορικού Ίντερνετ, μέσω του συστήματος Starlink.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη συστοιχία ουρανίων σωμάτων γίνεται ορατή από τη γη. Πρόκειται για συστοιχία δορυφόρων που εκτοξεύτηκαν από την εταιρεία Space X του Έλον Μασκ.
Η εκτόξευση των 143 δορυφόρων έγινε την 24 Ιανουαρίου του 2021.

Τι ακριβώς είναι οι δορυφόροι Starlink της SpaceX του Elon Musk που ήταν ορατοί στον ουρανό το βράδυ της Πέμπτης
Η συστοιχία των δορυφόρων χαμηλής τροχιάς του προγράμματος SpaceX’s του Elon Musc πετά σε χαμηλό ύψος με στόχο την δημιουργία ενός μεγάλου διεθνούς δορυφορικού δικτύου που θα παρέχει φθηνό και γρήγορο Ίντερνετ οπουδήποτε.
Το 2019 από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ εκτοξεύτηκαν συνολικά 120 μικροί δορυφόροι Starlink οι οποίοι περιφέρονται σε πολύ χαμηλότερο ύψος πάνω από τη Γη (350 έως 550 χιλιόμετρα), από ό,τι οι σημερινοί δορυφόροι Ίντερνετ, πράγμα που-σύμφωνα με τον Μασκ-θα επιτρέψει την παροχή αξιόπιστης online πρόσβασης σε υψηλές ταχύτητες και χωρίς μεγάλο κόστος.
Το βράδυ της Τρίτης 4 Μαΐου 2021 εκτοξεύθηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα, ο πύραυλος SpaceX Falcon 9. Σύμφωνα με τη NASA, o πύραυλος μεταφέρει 60 δορυφόρους Starlink. Μετά την εκτόξευση του πυραύλου πραγματοποιήθηκε η εισαγωγή σε τροχιά των δορυφόρων γύρω από τη Γη.
Στόχος του Ίλον Μασκ στα επόμενα χρόνια είναι να έχει σε περιφορά γύρω από την Γη περίπου 4.000 τέτοιους δορυφόρους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου