Sunday, 5 May, 2024

Ομοφωνία και… ζωή σε λόγου μας! Στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας!

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 20 Απριλίου

Μία τυπική διαδικασία, με θέματα που πέρασαν τα περισσότερα ομόφωνα ενώ προ ημερησίας πέρασε η έγκριση Ασφαλτόστρωσης δρόμων της Τ.Κ. Μελισσίου.

dspellas
Ο επικεφαλής της ελάσσονος Στάθης Καστερίδης έθεσε το ζήτημα της Υγειονομικής κατάστασης στα κέντρα φιλοξενίας και όπως είπε: «Να ζητήσουμε από τους Υπουργούς Υγείας, Εσωτερικών και Άμυνας μία κατάσταση για το πόσοι έρχονται και αν υπάρχουν θέματα υγείας. Για να ξέρουμε ποιοι μπαίνουν… βγαίνουν κλπ» επεσήμανε.
Ο Δήμαρχος δήλωσε πως έγινε καταγραφή την πρώτη μέρα από τους πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν από την Ελευσίνα και ήταν 780, τη δεύτερη μέρα καταγράφηκαν συν 200 άτομα και πολλοί από αυτούς έφυγαν οικιοθελώς, φυσικά. Τοποθετήθηκαν ηλιακοί θερμοσίφωνες, έγινε μία εφαρμογή για την καταπολέμηση των κουνουπιών και κάθε εβδομάδα επισκέπτεται το κέντρο η Επιθεώρηση Υγείας. Το δύσκολο είναι να περάσει το καλοκαίρι εκεί…» όπως ανέφερε ο κ. Στάμκος σημειώνοντας ότι είχε επικοινωνία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσα, ο οποίος είπε ότι δεν είναι στον άμεσο σχεδιασμό του Υπουργείου να αυξηθεί ο αριθμός στο κέντρο φιλοξενίας των Γιαννιτσών. Επισημάνθηκε ακόμη ότι γίνεται εκμάθηση αγγλικών και ψυχαγωγίας στα παιδιά στο χώρο!
Οι αντιδράσεις ήρθαν στο θέμα που αφορούσε την ”Επιβολή δικαιώματος ενταφιασμού”, Η Οικονομική Υπηρεσία εισηγήθηκε στο ΔΣ την επιβολή τελών για τους δημότες ή κατοίκους της πόλης των Γιαννιτσών 200 ευρώ, χωρίς χρέωση για τους δημότες των Δημοτικών ή Τ. Κ. για πρώην δημότες που δεν έχουν πλέον τα δικαιώματα τους στο δήμο 500 ευρώ, κλπ. Ο κ. Καστερίδης έκανε πρόταση μείωσης στο 50% ενώ ο κ. Ξηρός υποστήριξε πως το τέλος των 500 ευρώ για πρώην δημότη είναι πολύ μεγάλο.
Ο Δήμαρχος ισχυρίστηκε πως αν μειωθεί από τη μια δε θα μπορεί να λειτουργήσει η επιχείρηση και από την άλλη, είδαμε φαινόμενα μέχρι και από το δήμο Θερμαϊκού όταν μιλήσαν για μετεγκατάσταση όλοι θέλαν να τους φέρνουν εδώ γιατί ήταν ατελώς!
Ίδια άποψη είχαν και οι κκ Στεργιούλας και Σεραίδης που είπαν πως αν μειωθεί το ποσό “Θα ερχόνται από παντού. Θα γεμίσουν τα κοιμητήρια”…
Κάπως έτσι η συζήτηση περί τέλους ταφής κράτησε ένα ημίωρο! Καφέ με παξιμαδάκι μόνο που δεν κέρασαν…
Περισσότερα σε επόμενη ανάρτηση.
Χ.Π.

Ομοφωνία και… ζωή σε λόγου μας! Στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου