Tuesday, 7 May, 2024

Ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Πέλλας, Στάθη Φουντουκίδη

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, 17 Δεκεμβρίου 2023, στο Πνευματικό κέντρο

η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου δήμου Πέλλας, Στάθη Φουντουκίδη και του νέου δημοτικού συμβουλίου.Στην κατάμεστη αίθουσα παρευρέθηκαν όλα τα μέλη συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Γρηγόρης Στάμκος, στην ομιλία του ανάφερε: «Σήμερα γίνεται ένα ακόμη βήμα για τον δήμο Πέλλας, προς το μέλλον. Υποδέχεται τον επόμενο δήμαρχο και τον ορκίζει να υπηρετεί τα συμφέροντα του τόπου μας και των συμπολιτών μας. Τον καλωσορίζω κι εγώ προσωπικά και του εύχομαι καλή δύναμη στο έργο του και στην άσκηση των καθηκόντων του». Το πρώτο μεγάλο βήμα, έγινε 13 χρόνια πριν, με την ανάληψη του καθήκοντος της οργάνωσης του δήμου ως Καλλικρατικού, σημείωσε ο κ Στάμκος… «Πάνω από όλα θα χρειαστεί-ο κ. Φουντουκίδης-να μας κρατήσει ενωμένους και δυνατούς… στις κάθε λογής απειλές, αυτό είναι το όπλο μας: η ενότητα, αξιότιμε δήμαρχε Πέλλας, Στάθη Φουντουκίδη, είσαι πλέον ο θεματοφύλακας αυτής της ενότητας, συγχαρητήρια και καλή επιτυχία…».Ακολούθως, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στάθης Καστερίδης, είπε: «Κύριε δήμαρχε Πέλλας, εύχομαι καλή συνεργασία για τα επόμενα 5 χρόνια, θα είμαστε σε κάθε περίπτωση δίπλα σας, και μέσα από τη θέση την οποία ο πολίτης μας έστειλε, ως Αντιπολίτευση, θα ασκήσουμε την εποικοδομητική μας κριτική. Καλή επιτυχία στο έργο σας».Ο νέος Δήμαρχος Δήμου Πέλλας Στάθης Φουντουκίδης, ευχαρίστησε τους προλαλήσαντες και κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στους στόχους της νέας δημοτικής αρχής όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και η λειτουργία του Δήμου: «Για μας οι εκλογές αποτελούν ένα σημείο, και όχι το τέλος του ορίζοντα. Και οι δύο θα είναι συνεργάτες μας. Θα περπατήσουμε μαζί για ισόρροπη ανάπτυξη, είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας, όπως δεσμευτήκαμε προεκλογικά. Ο κόσμος της Πέλλας έχει πολλές απαιτήσεις από εμάς, και τα προβλήματα είναι αμείλικτα, εγώ αλλά και οι συνεργάτες μου, ήδη δουλεύουμε όλο αυτό το διάστημα, ώστε από 1ης.01 να αναλάβουμε έτοιμοι χωρίς περίοδο χάριτος. Επιθυμούμε να εγκαθιδρύσουμε μία νέα σχέση με τους δημότες, ως συνοδοιπόροι, με τη δική σας συνδρομή, να δημιουργήσουμε έναν δήμο πρότυπο, σε μεγάλα έργα, όπως το κολυμβητήριο, κοινωνική πολιτική, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον… είμαστε μπροστά σε μία νέα πορεία, θα χαρακτηρίζεται από νέες πρακτικές, με ορθολογική διαχείριση αρμοδιοτήτων, που οι πολίτες θα απολαμβάνουν ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης…».

Η ορκωμοσία τελέστηκε παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, κ.κ. Ιωήλ,  ο οποίος ευχόμενος δύναμη, και να επιδείξει στον λαό ειλικρινή πίστη στα καθήκοντα του, προς τον κ. Φουντουκίδη, είπε:  «να κάνετε έργο, ώστε να ακούμε καλά πράγματα για σας…».   

Ο Χατζηλιάδης Πέτρος, εκλεχθείς από την πλευρά της Αντιπολίτευσης, του κ. Καστερίδη, ορκίστηκε με πολιτικό όρκο.

Κατόπιν, τα νεοεκλεγέντα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και ο δήμαρχος υπέγραψαν το πρωτόκολλο ορκωμοσίας. Η ανάγνωση των ονομάτων, έγινε από την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, πρωταθλήτρια στίβου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου