Monday, 6 May, 2024

Ο Κρυαβρυσιώτης γιατρός Αλέξανδρος Σαχινίδης στο 5ο Εαρινό σχολείο Εσωτερικής Παθολογίας

Η Ιατρική Εταιρεία Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Β΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

διοργάνωσαν το 5ο Εαρινό Σχολείο Εσωτερικής Παθολογίας στο Βόλο, με θέμα τη: «Διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση του ασθενή με καρδιομεταβολικό σύνδρομο».

Ο ειδικευόμενος Παθολογίας – στη Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική στο Γ. Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Ιπποκράτειο, Αλέξανδρος Γ. Σαχινίδης, από την Κρύα Βρύση στην ομιλία του στο 5ο Εαρινό σχολείο Εσωτερικής Παθολογίας αναφέρθηκε στον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και τις συνέπειές του.Συγκεκριμένα, στην παρουσίαση του για τους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, με στεφανιαία νόσο επεσήμανε τις συνέπειες, τους κινδύνους και την αντιμετώπιση.  Τα φάρμακα που χορηγούνται στους κατά περίπτωση ασθενείς που έχουν χρόνια διαταραχή του μεταβολισμού, που χαρακτηρίζεται από τη σταδιακή αύξηση των επίπεδων της γλυκόζης (σάκχαρο) στο αίμα, κατατάσσονται σε αυτούς με καρδιαγγειακή νόσο, με παχυσαρκία ή/και υπέρταση, με κίνδυνο παγκρεατίτιδας και στους ασθενείς με σοβαρή Χρόνια Νεφρική Νόσο.

Σημαντικό δεδομένο είναι η κατακόρυφη αύξηση που θα παρουσιάσει ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 την επόμενη εικοσαετία στα ποσοστά πληθυσμού. Στα επιπλέον δεδομένα ενδιαφέροντος που παρουσιάστηκαν από τον παθολόγο Αλέξανδρο Σαχινίδη στη συνάντηση, περιλαμβάνονταν τα ευρήματα ανάλυσης μελετών, σε ασθενείς με υπέρταση και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 που αυξάνουν τα ποσοστά της στεφανιαίας νόσου, με τη σημαντικά υψηλότερη συχνότητα στον ανδρικό πληθυσμό των διαβητικών σε σχέση με εκείνο των γυναικών.

Τέλος, αναλύθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης και θεραπείας, μέσω της κατάλληλης φαρμακολογίας.

*Το σύνολο του περιεχομένου είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου