Thursday, 2 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών νομού Πέλλας «Οι Άγιοι Ανάργυροι» για την Πανελλήνια ημέρα δωρεάς οργάνων

Στα πλαίσια της 1ης Νοεμβρίου Πανελλήνιας ημέρας δωρεάς οργάνων

ο Σύλλογος Νεφροπαθών νομού Πέλλας «Οι Άγιοι Ανάργυροι» εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα:

Οι  μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας δυστυχώς βρίσκονται στην τελευταία θέση στο χάρτη της Ευρώπης με το χρόνο αναμονής των νεφροπαθών στη λίστα, να ξεπερνά τα 10 χρόνια και πολλοί από μας δεν θα προλάβουν να γευτούν το θειο δώρο της μεταμόσχευσης. Η ιδέα της δωρεάς οργάνων και ιστών συνδέεται με το ευρύτερο πνευμα εθελοντισμού ως πράξη ανθρωπισμού και πολιτισμού από ολους για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης.

Η μεταμόσχευση αποτελεί τη μόνη θεραπευτική λύση για την τελικου σταδίου ανεπάρκεια καρδιάς, ήπατος και πνευμόνων, καθώς και την θεραπεία επιλογής για την τελικού σταδίου χρονια νεφρικη ανεπάρκεια που χαρίζει χρόνια και ποιότητα ζωής στους νεφροπαθείς.

Η αγάπη μεταξύ των ανθρώπων ο αλτρουισμός η συμπαράσταση και η γενναιοδωρία είναι τα αισθήματα εκείνα που αποτελουν κινητρο για καποιον ο οποιος υπερβαινοντας τον πονο μπροστα στην απωλεια του δικου του ανθρωπου καταφερνει να γεφυρωσει τη ζωη με το θανατο,

Ο σύλλογος μας στα πλαίσια της διάδοσης της δωρεάς οργάνων σαν ανθρωπιστικοί ιδεα διοργάνωσε με επιτυχία ενημερωτική εκδήλωση την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στον πεζόδρομο της Έδεσσας, με τη συμπαράσταση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Την ιδια εκδήλωση-ενημέρωση θα πραγματοποιήσουμε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στα Γιαννιτσά, στην πλατεια ΕΠΟΝ στον πεζόδρομο από τις 9 το πρωι εως τις 2 το μεσημέρι.

Ο Πρόεδρος Μισκος Βασιλειος

Η Γεν. Γραμματέας Νησιαντση Ελένη

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών νομού Πέλλας «Οι Άγιοι Ανάργυροι» για την Πανελλήνια ημέρα δωρεάς οργάνων

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου