Friday, 26 April, 2024

Πέλλα: Δεν έχει χιόνι… Οι μαθητές σχολείο με -7! Ανήλικος στραμπούληξε το πόδι του στον πάγο!

Ξύπνησαν κανονικά οι μαθητές όλου του δήμου Πέλλας και στη Σκύδρα-στην Έδεσσα, μία ώρα αργότερα-για τα σχολεία τους σήμερα, εκτός του δήμου Αλμωπίας

που με ανακοίνωση του δημάρχου παραμένουν κλειστά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών-και παρά τους -7 στα Γιαννιτσά, πήγαν να κάνουν το μάθημά τους. Στην Έδεσσα ακόμη πιο κάτω το θερμόμετρο το πρωί!

Κάποια σχολεία δυστυχώς, δεν ειδοποίησαν ή δεν προετοιμάστηκαν κατάλληλα, εφόσον η μισή πόλη των Γιαννιτσών, όπως και τα σχολεία, δεν έχουν νερό, πάγωσαν οι βρύσες και σε κάποια σημεία, όπως σε πλακάκια και σκάλες είχε δημιουργηθεί πάγος, οπότε συνέβη ένα ατύχημα με ανήλικο, που γλίστρησε και στραμπούληξε το πόδι του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο!

Σε κάποιες σχολικές μονάδες εκπαιδευτικοί δεν εμφανίστηκαν! Δεν μπορούσαν ίσως λόγω αποστάσεων που πρέπει να διανύουν καθημερινά, διότι αρκετοί μένουν σε άλλες περιοχές, δεν είχαν μέσον, δεν θέλησαν… ποσώς μας ενδιαφέρει, αν δεν πρόκειται για ζητήματα υγείας. Θα μπορούσαν να ειδοποιούν και κατ΄επέκτασιν, να ενημερώνονται γονείς και μαθητές για να μην μεταβαίνουν αδίκως στα σχολεία τους για να κάνουν μία-δύο ώρες μάθημα, αντί 6 ή 7!

Επειδή δεν έχει χιονίσει, δε σημαίνει ότι όλα βαίνουν καλώς στον δήμο μας και μπορούν να λειτουργούν τα σχολεία, με ανοιχτά παράθυρα, με λίγο πετρέλαιο (και πολύ να έχουν κάποιες μονάδες και να τα ανάβουν, άχρηστο είναι, καθώς λόγω covid το μάθημα γίνεται με ανοιχτά παράθυρα) και θερμοκρασίες εντός αιθουσών, στους -3 με 0! Μην αρχίσουμε συγκρίσεις με ξένα κράτη… ‘αα με 20 πόντους χιόνι δεν σταματούν τη λειτουργία τους τα σχολεία’! Κι αν σκεφτούμε παιδιά από χωριά, που αναγκάζονται να ξυπνούν από τις 6:30 για να προλάβουν το λεωφορείο… η κατάσταση είναι δράμα! Περαστικά στο παλικάρι, ελπίζουμε να είναι μόνο στραμπούληγμα και όχι κάτι πιο σοβαρό…

Να υπενθυμίσουμε, πως ο δήμος δεν έχει εκδώσει την παραμικρή ανακοίνωση, έστω για τις επικρατούσες συνθήκες στα σχολεία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου