Friday, 26 April, 2024

Πέλλα, Κορονοϊός-εμβόλιο: Μεγάλο ποσοστό υγειονομικού προσωπικού λέει όχι στο εμβόλιο, αν και φοβάται την απόλυση

Το ethnos.gr έδωσε στοιχεία για Αθήνα-Πειραιά-Θεσσαλονίκη για τους υγειονομικούς που θέλουν να εμβολιασθούν τις προηγούμενες ημέρες

και αυτό που καταδεικνύεται είναι η επιφυλακτικότητα των νοσηλευτών σε μεγάλο ποσοστό.
Κατά μέσο όρο στα νοσοκομεία όλης της χώρας το ποσοστό των γιατρών κινείται κοντά στο 50% ενώ χαμηλότερο είναι αυτό των νοσηλευτών και κινείται στο 35 με 40%, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ethnos.gr. Πολύ χαμηλότερο είναι το ποσοστό όσων θέλουν να εμβολιασθούν κα ανήκουν σε άλλες ειδικότητες εργαζομένων στα νοσοκομεία.
Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι περίπου 6 στους 10 νοσηλευτές είναι άκρως επιφυλακτικοί και δηλώνουν αρνητικοί στο να κάνουν το εμβόλιο. Γεγονός που προβληματίζει το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr.
Τα Νοσοκομεία της Αθήνας
Στα νοσοκομεία της Αθήνας με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ethnos.gr, το ιατρικό προσωπικό στις μεγαλύτερες Μονάδες Υγείας κινείται στο 50% ενώ στους νοσηλευτές το ποσοστό αγγίζει το 46%. Μεγαλύτερη συμμετοχή έχουν δηλώσει όσοι εργάζονται σε ΜΕΘ και σε κλινικές covid κάτι που αποδίδεται και στην δραματική εμπειρία που έχουν αποκτήσει όλους τους μήνες της πανδημίας με τους ασθενείς να χάνουν τη ζωή τους.
Το λοιπό προσωπικό στα Νοσοκομεία της Αθήνας κατέγραψε ποσοστό θετικών δηλώσεων 30%.
Τα στοιχεία τόσο των Νοσοκομείων όσο και των Κέντρων Υγείας, επεξεργάζονταν τα στελέχη της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (1η ΥΠΕ) μέχρι αργά χθες το βράδυ ώστε το πρωί να παραδοθούν στο υπουργείο Υγείας.
Τα Νοσοκομεία Πειραιώς και Νήσων
Στα νοσοκομεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (2η ΥΠΕ) Πειραιώς και Νήσων οι γιατροί δήλωσαν σε σχετικά μεγαλύτερο ποσοστό «ναι» στο εμβόλιο του κορονοϊού, αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr.
Ειδικότερα τα στοιχεία η επεξεργασία των οποίων θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι σήμερα, δείχνουν ότι το 60% των γιατρών θέλουν να εμβολιασθούν και το 40% των νοσηλευτών.
Περισσότερο θετικοί είναι και στη 2η ΥΠΕ οι εργαζόμενοι στις κρίσιμες μονάδες που διαχειρίζονται περιστατικά covid.
Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Πέλλας
Στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας της Μακεδονίας όπου έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι θάνατοι από κορονοϊό στη χώρα μας ειδικά τους τελευταίους μήνες, η εικόνα της Θεσσαλονίκης δεν διαφοροποιείται πολύ από την υπόλοιπη χώρα.
Στο σύνολο του προσωπικού των Κέντρων Υγείας το ποσοστό όσων δήλωσαν θετικά στο να κάνουν το εμβόλιο αγγίζει το 53%, ενώ στα Νοσοκομεία φθάνει το 52%. Και στην Πέλλα πιο διστακτικοί είναι οι νοσηλευτές καθώς λιγότεροι σε σχέση με τους γιατρούς δήλωσαν ναι, στο να κάνουν το εμβόλιο που έφτασε και στην Ελλάδα. Αυτές τις ημέρες νοσηλευτές και γιατροί συμπληρώνουν υπεύθυνες δηλώσεις, με διάφορα ερωτήματα για το αν θα δεχτούν να κάνουν το εμβόλιο και στα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών, οι γιατροί είναι θετικοί σε ποσοστό περίπου 50% ενώ οι νοσηλευτές ούτε στο 35%. Αν υπάρξουν ενδεχόμενα απειλών και απολύσεων, όπως ακούγεται πάντως, θα δύσκολο να διαχειριστεί την αρνητική κατάσταση η Κυβέρνηση και να πράξει τι; Απολύσεις χιλιάδων, όταν το υγειονομικό σύστημα πιέζει για προσλήψεις, εφόσον όλοι κάνουν λόγο για το τρίτο “κύμα” μετά τις γιορτές και όλα κρέμονται σε μια κλωστή στην κυριολεξία; Αναμένεται να δούμε πολλά με την έλευση της νέας χρονιάς… Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι συνδικαλιστικοί φορείς ήδη πρέπει να προετοιμάζονται για μάχη…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου