Tuesday, 19 March, 2024

ΠΕ Πέλλας: Όχι στο… βαθύ κόκκινο, αλλά στο “κόκκινο”! Τι ισχύει για την περιοχή μας

Τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν στην Ελλάδα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κοροναϊού ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια

της ενημέρωσης της Τετάρτης, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας. 
Τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν στην Ελλάδα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Τετάρτης, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Συγκεκριμένα, όπως είπε από αύριο, Πέμπτη, στις 06:00 και μέχρι την Τρίτη 16 Μαρτίου, σε όλη την Ελλάδα, η μετακίνηση με κωδικό «6» θα γίνεται χωρίς αυτοκίνητο και θα ισχύει μόνο για άσκηση με τα πόδια ή με ποδήλατο. «Κανείς σε όλη τη χώρα δε θα μπορεί να στείλει το 6 και να πάει σε άλλη περιοχή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.
Ακόμα αυστηροποιείται η μετακίνηση με τους κωδικούς «2» για ψώνια και «3» -στο κομμάτι που αφορά τις τράπεζες-, όπου θα πρέπει να γίνεται είτε εντός του δήμου κατοικίας, είτε σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων.
Ακόμα, όσον αφορά το νούμερο «4» τα ελεγκτικά όργανα μπορούν να ζητούν περεταίρω διευκρινίσεις.
Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» (δείτε εδώ)
Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο), όπως δηλαδή και η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.
Εξαίρεση αποτελεί η περιφέρεια Λάρισας όπου τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο, 6 Μαρτίου προκειμένου να γίνει η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού.
Απαγόρευση κυκλοφορίας
Στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» η κυκλοφορία δεν θα επιτρέπεται από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Επίσης, η Δευτεροβάθμια αποφάσισε κλείσιμο των Λυκείων και διαδικτυακά μαθήματα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου