Monday, 6 May, 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Τρέμουν από το κρύο οι νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Πέλλας

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, τα προβλήματα προκύπτουν από την έλλειψη κονδυλίων στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί σε πολλές υγειονομικές μονάδες όσον αφορά στη θέρμανση, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία παραθέτει αναλυτικά σειρά προβλημάτων που εντόπισε.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «υπάρχουν νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας που δεν δουλεύουν ή δεν έχουν καλοριφέρ. Θερμαίνουν τα κτίρια με κλιματιστικά που σε πολλές περιπτώσεις είναι χαλασμένα και δεν υπάρχουν χρήματα για συντήρηση ή αντικατάσταση».

Όπως αναφέρει, τα προβλήματα προκύπτουν από την έλλειψη κονδυλίων στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να συντηρήσουν το δίκτυο θέρμανσης και να προμηθευτούν πετρέλαιο, ενώ οι προμηθευτές αρνούνται να συνεργαστούν λόγω οφειλών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το νοσοκομείο Νάουσας, που είναι σε ορεινή περιοχή με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, έχει θέρμανση ανά διαστήματα περίπου 12 ώρες το 24ωρο λόγω έλλειψης πετρελαίου.

Κέντρο Υγείας Αριδαίας: Μέχρι και τις ημέρες των εορτών δεν είχε το Κ.Υ. θέρμανση. Προμηθεύτηκαν περιορισμένο πετρέλαιο πριν λίγες ημέρες. Ανοίγει κάποιες ώρες την ημέρα.

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στο νοσοκομείο Γιαννιτσών η θέρμανση είναι ανεπαρκέστατη, με αποτέλεσμα να κρυώνουν ασθενείς σε πολλά τμήματα Κλινικών και σε κάποια δωμάτια να χρησιμοποιούνται σώματα υγραερίου ή άλλα μέσα θέρμανσης!

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, η κατάσταση δεν είναι καινούρια, καθώς ανάλογες συνθήκες επικρατούν τα τελευταία δυο χρόνια.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου