Friday, 26 April, 2024

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας» από το Επιμελητήριο Πέλλας στην Έδεσσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας» από το Επιμελητήριο Πέλλας στην Έδεσσα

Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο στην Έδεσσα πραγματοποιήθηκαν από το Επιμελητήριο Πέλλας, ως εταίρο της Σύμπραξης «Στήριξη Ανέργων στην Πέλλα» του έργου «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για την Ενίσχυση της Απασχόλησης και επιχειρηματικότητας των Ανέργων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας» οι «Ημέρες Καριέρας» για τους ωφελούμενους που καταρτίστηκαν στον Αγροτουρισμό.

            Ο Ειδικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Βλαδίκας Γεώργιος μετέφερε τον χαιρετισμό του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Ιορδάνη Τσώτσου ο οποίος βρισκόταν για Επιμελητηριακά θέματα εκτός Νομού.

            Ο κ. Βλαδίκας αναφέρθηκε στα οφέλη του προγράμματος και τον ρόλο του Επιμελητηρίου Πέλλας στην προώθηση της απασχόλησης στον τομέα του Αγροτουρισμού ώστε οι επιχειρήσεις του Νομού Πέλλας να έρθουν σε επαφή με τους καταρτισμένους ωφελούμενους της δράσης με σκοπό την  στελέχωσή τους με προσωπικό κατάλληλα καταρτισμένο στον τομέα του Αγροτουρισμού.

    Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο κ. Δημήτρης Τσουφλίδης εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη.

    Στα πλαίσια της δράσης Ημέρες Καριέρας Πραγματοποιήθηκαν οι εξής παρουσιάσεις:

Προγράμματα Αγροτουρισμού από τον Δ/ντή της ΑΝ.ΠΕ κ. Ιορδάνη Κιοσέογλου ο οποίος αναφέρθηκε στην υλοποίηση των προγραμμάτων Leader και ΟΠΑΑΧ και τα οφέλη που προέκυψαν για την ανάπτυξη του Αγροτουριστικού προϊόντος στο Νομό μας.
Χρήση τεχνολογίας – Ίντερνετ στον Αγροτουρισμό από την Δρ. Ιωάννα Διαμαντή Επιχειρηματία – Οικονομική Επόπτη του Επιμελητηρίου Πέλλας η οποία παρουσίασε την εξέλιξη και τη χρησιμότητα των νέων τεχνολογιών στο Αγροτουρισμό και τρόπους ανάπτυξης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων.
Σύνταξη Βιογραφικού – προετοιμασία συνέντευξης από τον κ. Κώστα Γούναρη Σύμβουλο Επιχειρήσεων, ο οποίος ανέλυσε τον τρόπο που πρέπει να συνταχθεί ένα σωστό βιογραφικό και την διαδικασία προετοιμασίας για την συνέντευξη για εργασία.

Πετυχημένες πρακτικές Αγροτουρισμού από τον κ. Κωνσταντινίδη Αριστείδη επιχειρηματία Αγροτουρισμού ο οποίος μετέφερε την προσωπική εμπειρία του μέσα από την διαδικασία παραγωγής χειροποίητου πούρου και την εξέλιξη του σε τουριστικό προϊον προσελκύοντας τουρίστες για να βιώσουν την κάθετη διαδικασία παραγωγής, τυποποίησης και συντήρησης του τελικού προϊόντος του.
Νομικές πληροφορίες για την Επιχειρηματικότητα και την Απασχόληση από τον κ. Φίλιππο Γκιούρο Δικηγόρο –  Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του Νομικού Συμβούλου στην σύγχρονη επιχείρηση και τη στήριξη του επιχειρηματία σε κάθε του βήμα καθώς επίσης και την συμβουλευτική σε εν δυνάμει εργαζόμενους επιχειρήσεων για τις υποχρεώσεις τους και τα δικαιώματα τους.

Φοροτεχνική – Συμβουλευτική υποστήριξη από τον κ. Αβραάμ Πανίδη Φοροτεχνικό – Πρόεδρο της ΠΟΦΕΕ ο οποίος αναφέρθηκε σε φορολογικά και λογιστικά θέματα που αφορούν τους επιχειρηματίες και τους μισθωτούς.
Στη συνέχεια ακολούθησαν συζητήσεις μεταξύ ωφελούμενων και επιχειρηματιών του Αγροτουρισμού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ωφελούμενοι του προγράμματος επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων καθώς και εταίροι της Αναπτυξιακής Σύμπραξης υλοποίησης του έργου.

IMG_9392

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου