Saturday, 27 April, 2024

Πυρκαγιά, Σκύδρα: Ο δήμος Πέλλας έστειλε δύο υδροφόρες, η προσπάθεια κατάσβεσης συνεχίζεται…

Ο δήμος Πέλλας έστειλε για συνδρομή δύο υδροφόρες στο “μέτωπο” της φωτιάς στον πρ. δήμο Μενηίδος και η προσπάθεια κατάσβεσης συνεχίζεται…

Ανακοίνωση για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στη δημοτική ενότητα Μενηίδος του δήμου Σκύδρας στην Πέλλα εξέδωσε η Πυροσβεστική.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση των 18:00 για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούσαν 79 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 20 οχήματα, 5 Α/Φ και 1 Ε/Π. Παράλληλα συνέδραμαν υδροφόρες και οχήματα έργου ΟΤΑ. Στην επόμενη ενημέρωση ένα δίωρο μετά αναφέρεται ότι η φωτιά μετά από 9 και πλέον ώρες ελέγχεται και είναι σε ύφεση… 

Η δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου βρέθηκε επίσης στην περιοχή και αναφέρει σχετικά: “Αντιμετωπίζουμε τη φωτιά που από το μεσημέρι ξέσπασε σε χερσολίβαδο, μεταξύ Καλής- Ανύδρου και δυστυχώς λόγω του αέρα, μαίνεται ακόμη και κατευθύνεται σε Μάνδαλο, με κύριο ζητούμενο να μην φτάσει Κρανέα. Όλα τα μηχανήματα του Δήμου Σκύδρας και οι εργολάβοι με τους οποίους συνεργαζόμαστε επιχειρούν στην κατάσβεση της φωτιάς, μαζί με τα μηχανήματα  της περιφέρειας, πυροσβεστικά αυτοκίνητα, πυροσβέστες και επιχείρηση από αέρος. Οι οικισμοί δεν απειλούνται.

Ευχαριστώ ολόθερμα τους προέδρους Καλής, Ανύδρου, Μανδάλου, Κρανέας για τη βοήθειά τους, τους αντιδημάρχους μου Αθανάσιο Γίτσα, που από την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά είναι στην περιοχή, την Ιωάννα Βέργου και όλους τους συνδημότες μου που βοήθησαν και βοηθούν στην κατάσβεση.Κάνω έκκληση, απευθυνόμενη στους συνδημότες μου, εφιστώ την προσοχή και τη συμμόρφωση στις οδηγίες και εντολές των πυροσβεστών” δήλωσε η δήμαρχος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου