Sunday, 5 May, 2024

Συμπαραστάτης χωρίς ουσία και άποψη

Είδαμε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πέλλας τη «Συμπαραστάτη του Δημότη» Ζωή Καρατσώρη να παρακολουθεί τη συνεδρίαση και αναρωτηθήκαμε για ακόμη μία φορά αν υπάρχουν υποθέσεις πολιτών που έχει ασχοληθεί το διάστημα των σχεδόν 15 μηνών από την εκλογή της

Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του δημότη και της Επιχείρησης είναι να δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση του Δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεων και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός 30 ημερών στους ενδιαφερόμενους. Επίσης ο Συμπαραστάτης συντάσσει ετήσια έκθεση την οποία παρουσιάζει στο δημοτικό συμβούλιο. Ο καιρός πέρασε και όχι μόνο δεν είδαμε ετήσιο απολογισμό, δεν υπήρξε ούτε καν μία ενημέρωση. Υπήρξε ενδιαφέρον από τους δημότες; Έχουν γίνει καταγγελίες; Και αν ναι, πόσες και ποια θέματα αφορούν; Υπηρεσίες, τον δήμο, την Επιχείρηση; Ουδεμία πληροφόρηση εδώ και 15 μήνες! Η μηνιαία αποζημίωση όμως “πέφτει” και το ποσό δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο! Μια θέση, μια άποψη πότε θα ακουστεί από την κα Καρατσώρη; Η οποία θα έπρεπε να έχει γνώση και λόγω επαγγελματικής ιδιότητας. Η Δημοτική Αρχή ούτως ή άλλως δεν τα ‘χει καλά με τους απολογισμούς, καθώς δεν έχει γίνει για κανένα έτος, ούτε φυσικά έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου τα πόθεν έσχες του Δημάρχου, Αντιδημάρχων ως όφειλαν… Όλα ψιλά γράμματα… ο καιρός να περνάει.
Να υπενθυμίσουμε ότι το Γραφείο του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης βρίσκεται στο Δημαρχείο Πέλλας στον δεύτερο όροφο για όποιον ενδιαφέρεται να κάνει οποιαδήποτε καταγγελία για θέματα κακοδιοίκησης ή να ενημερωθεί!

Συμπαραστάτης χωρίς ουσία και άποψη

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου