Friday, 26 April, 2024

Συνεδρίαση ΔΣ Πέλλας – Ταξίδια λόγω μαρτυρικών πόλεων ή… αναψυχής; (βίντεο)

Στα θέματα που συζητήθηκαν προ ημερησίας, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Σ. Καστερίδης ρώτησε για τα εγκαταλελειμμένα κτίρια ή οικίες μέσα στην πόλη των Γιαννιτσών που δημιουργούν πρόβλημα στάση περίοικους για να λάβει απάντηση από τον δήμαρχο πως οι μόνιμοι στην καθαριότητα είναι 8 και είναι δύσκολο να υπάρξει καθαρισμός αυτών των οικιών ενώ σε όλο τον δήμο ο αριθμός τους μπορεί φτάνει τα 2.000

Ο κ. Πετρίδης της ΑΝΑΣΑ έθεσε το ζήτημα της ‘’επικείμενης’’(; ) ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, υποστηρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι ετοιμάζουν συνέλευση για αγώνες… και όπως είπε, αφορά τον δήμο μας λόγω υδροδότησης από τα νερά της Αραβησσού. Ο Δήμαρχος… απάντησε σχετικά: «Ως έχων πρόσβαση στους κυβερνητικούς κύκλους πείτε τα εσείς»! ενώ ανέφερε ότι σε άλλο, παλαιότερο συμβούλιο είχε συζητηθεί το θέμα…».

Επίσης, συζήτηση έγινε για το 8ο θέμα που αφορούσε την απασχόληση πρακτικά ασκουμένων μαθητών της ΕΠΑΣ μαθητείας του ΟΑΕΔ Βέροιας.

Για τα ταξίδια που γίνονται κατά διαστήματα, από δημοτικούς συμβούλους και εγκρίνονται προηγουμένως από το Σώμα (αν και φαίνεται πως εγκρίνονται και η… αδιαφορία των συμβούλων από το σχετικό βίντεο- ο πρόεδρος λέει το θέμα, εγκρίνεται εγκρίνεται! Κανείς δεν ακούει καν τι!) έκανε ερώτηση ο κ. Καστερίδης. Συγκεκριμένα, μίλησε για το πρόσφατο ταξίδι στη Σάμο για τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στο οποίο παρέστησαν 3 σύμβουλοι, με έξοδα του δήμου – το ποσό άγνωστο- ενώ το παρόν έδωσαν και ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΔΣ ως μέλη της ΚΕΔΕ. Οπότε θα μπορούσε πιθανών ο δήμος να μη χρεωθεί επιπλέον για τους τρεις που πήγαν!

Ενώ ως απάντηση για επόμενα προκαθορισμένα ταξίδια, ο κ. Στάμκος σημείωσε πως «Ανήκουμε στο Δίκτυο των μαρτυρικών πόλεων, οπότε μας καλούν…».

Κάποια στιγμή και προς το τέλος των θεμάτων άρχισε να αδειάζει η αίθουσα και αρκετοί είχαν βγει έξω ενώ από τη μείζονα αντιπολίτευση και πάλι η εικόνα δεν ήταν η ‘’αρμόζουσα’’. Μόλις τρεις δημοτικοί σύμβουλοι ήταν παρόντες!

Χ.Π.

Συνεδρίαση ΔΣ Πέλλας – Ταξίδια λόγω μαρτυρικών πόλεων ή… αναψυχής; (βίντεο)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου