Tuesday, 7 May, 2024

Συνεδρίαση Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας στα Γιαννιτσά (foto-vid)

Συνεδρίαση του Συντονιστικού του Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 27 Ιουνίου 2018, για την προετοιμασία

ενόψει της θερινής περιόδου από τις δασικές πυρκαγιές.


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη δρομολόγηση έργων και δράσεων αντιπυρικής προστασίας από πλευράς δήμου, αλλά και στην οργάνωση, τον συντονισμό και στην ετοιμότητα των αρμοδίων εμπλεκομένων υπηρεσιών και ανθρώπινου δυναμικού για την αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.


Επιπλέον, τέθηκαν ζητήματα, όπως η εναπόθεση άδειων συσκευασιών φυτοφαρμάκων σε διάφορες περιοχές, όπως στην Πέλλα, στο Παλαίφυτο που έχουμε γράψει σχετικά προ καιρού – διαβάστε εδώ και εδώ – και γίνονται εστίες μόλυνσης όπως και λόγω του εύφλεκτου των υλικών σε περιπτώσεις φωτιάς, που είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία…

Χρειάζεται ακόμη συνεννόηση του δήμου με την Πυροσβεστική σύμφωνα με τη νέα ΣΑΤΑ, ώστε να μπουν προτεραιότητες, για απομάκρυνση βλάστησης, με αρμοδιότητες από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, – που δεν είναι γνωστό ποιος είναι αρμόδιος – για το κομμάτι του δασικού οδικού δικτύου που θεωρείται απροσπέλαστο, θέματα οικοπέδων, που αφορούν τους ιδιοκτήτες για το καθάρισμα, κα.


Παραβρέθηκαν τα μέλη του Σ.Τ.Ο. ως εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, των φορέων Πολιτικής Προστασίας της Α.Δ.Μ.Θ. και της Π.Ε. Πέλλας, του Δασαρχείου Έδεσσας, της Αστυνομίας, του Στρατού και της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις των εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου