Tuesday, 7 May, 2024

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για τηλεφωνική απάτη. Απέσπασε 8.700 €

Της τηλεφώνησαν με το πρόσχημα ότι η κόρη της τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα και χρειάζονται άμεσα χρήματα για να χειρουργηθεί

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη αλλοδαπού άνδρα, για τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας στην Ημαθία.

Ειδικότερα, χθες (22 Νοεμβρίου 2023) το μεσημέρι, συνεργός του τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της έχει δήθεν τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα και ζήτησε χρήματα για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Με αυτόν τον τρόπο, κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των  8.700 ευρώ, τα οποία η ηλικιωμένη τοποθέτησε σε σακούλα και απέρριψε από το μπαλκόνι της οικίας της και παρέλαβε ο προαναφερόμενος άνδρας. Στην κατοχή του βρέθηκε το παραπάνω χρηματικό ποσό και αποδόθηκε στην παθούσα. Κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσε, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι την ίδια ημέρα, προσπάθησαν να εξαπατήσουν ακόμη δύο ηλικιωμένους στην Ημαθία, επιδιώκοντας να αποσπάσουν συνολικά 125.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου