Tuesday, 19 March, 2024

Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Εδέσσης για το Νομοσχέδιο πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Επαρχίας Εδέσσης “Οι τρεις Ιεράρχες” για το σχέδιο νόμου προσλήψεων δημοσίων υπαλλήλων

“Αξιότιμοι, κύριε Πρωθυπουργέ και κύριε Υπουργέ των Εσωτερικών, δεν μπορεί να θεωρείτε ως σοβαρές νομοθετικές “βελτιώσεις” αυτές που με περισσή έπαρση τις ανακοινώσατε όταν θέσατε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου: “Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.)-Αξιοκρατία στον δημόσιο τομέα” όπου τιμωρείτε τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.
Δεν μπορεί, όταν τα τελευταία εννέα(9) έτη στην πατρίδα μας, οι θάνατοι να είναι περισσότεροι των γεννήσεων κατά 22.3292 άτομα, εσείς ακόμη και ορισμένα θετικά μέτρα που είχαν ληφθεί για τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες να τα περιορίζετε/ καταργείτε, αποδεχόμενοι πιέσεις εν ονόματι “επιταγών” του Συντάγματος, όταν αδιαφορείτε πλήρως για την συνταγματική επιταγή παρ. 5 άρθρου 21 για ύπαρξη δημογραφικής πολιτικής.
Αδιαφορείτε πλήρως, στην πράξη και όχι στα λόγια για την αντιμετώπιση του σοβαρότατου δημογραφικού προβλήματος της Χώρας. Πώς είναι δυνατόν, να προτείνετε τέτοια εκτρώματα όπως: Άρθρου11 παρ 1στ και ζ,παρ.2α και β, Άρθρου 27παρ.1 καμία μοριοδότηση, Άρθρου 36 καμία μοριοδότηση κ.α;
Οι θέσεις αυτές είναι σε πλήρη αντίθεση με όσα δηλώνατε και καταθέσατε ως παράταξη στο Πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής(2018). Πως είναι δυνατόν, όταν ο πληθυσμός της πατρίδος μας ηλικίας 0-14 ετών είναι μόλις το 14,3% του συνολικού πληθυσμού, έναντι 22,5% του πληθυσμού 65 ετών και άνω, να σας συμβουλεύουν για κατάργηση μέτρων, αντί για αύξηση, που έχουν αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος;
Επιλέξατε, ενώ γνωρίζετε την κατάσταση, να καταργήσετε-μειώσετε τα κίνητρα δημογραφικής πολιτικής με το κατάπτυστο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο μειώνει/καταργεί τα ποσοστά/για μοριοδότηση που είχαν οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ Απαραίτητη προϋπόθεση για έναν πολίτη για να κάνει οικογένεια και παιδιά είναι η εργασία πόσο μάλλον για έναν τρίτεκνο οικογενειάρχη.
Μας αφαιρείτε το δικαίωμα στην εργασία. Το 3ο παιδί είναι ο σταθεροποιητικός παράγοντας του πληθυσμού το γνωρίζετε αλλά δεν θέλετε να λύσετε το δημογραφικό, δεν θέλετε η Ελλάδα να μεγαλώνει, δεν ασκείτε Εθνική πολιτική, δεν εξυπηρετείτε τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και καταπατείτε το σύνταγμα.
Εσείς κύριε Πρωθυπουργέ και η Κυβέρνησή σας επιλέξατε να μας έχετε απέναντί σας.
Που είναι η περιλάλητη, προεκλογικά, ευαισθησία σας για το μέλλον της πατρίδος μας και της ελληνικής οικογένειας; Ειλικρινά, οι μόνες λέξεις που μπορούμε να σας πούμε είναι:
Εύγε σας και Συγχαρητήρια”.
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου