Tuesday, 7 May, 2024

Τεράστια επιτυχία του ΔΙΕΚ Έδεσσας

Εγκρίθηκε η περιζήτητη ειδικότητα “Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου”
Τα γεγονότα:
Τον περασμένο Ιούλιο το ΔΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ προχώρησε σε μια πρωτοποριακή, για τα δεδομένα του Ν. Πέλλας, κίνηση θέτοντας στη διάθεση του κοινού το ακαδημαϊκό προφίλ του για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2017-18. Μέσα από τη μεγάλη διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε (https://goo.gl/forms/X4iV23MXJo3cggR72) οι ενδιαφερόμενοι πολίτες αποφάσισαν τις 10 ειδικότητες που θα ήθελαν να λειτουργήσουν την προσεχή χρονιά. Η Διοίκηση του ΙΕΚ ικανοποιώντας στο ακέραιο την επιθυμία των πολιτών προχώρησε στην κατάθεση της σχετικής πρότασης (http://iek-edess.pel.sch.gr/protasi-neon-idikotiton-2017-18/) στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (ΓΓΔΒΜ). Από τις προτιμήσεις του κοινού η ειδικότητα που ξεχώρισε και κυριολεκτικά έσπασε τα “κοντέρ” της ζήτησης ήταν ο “Διασώστης”. Μια ειδικότητα καινοτόμα για την περιοχή μας, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μεγάλες πιθανότητες επαγγελματικής αποκατάστασης. Δυστυχώς όμως την Τετάρτη 16/8/2017 η πρώτη ανακοίνωση των εγκεκριμένων ειδικοτήτων από τη ΓΓΔΒΜ ήταν μια ψυχρολουσία για τους διοικούντες του ΙΕΚ.

Η χαρά της έγκρισης των 9 από τις 10 αιτούμενες ειδικότητες επισκιάστηκε από τη στεναχώρια και τη λύπη που έμενε εκτός ο “Διασώστης”. Η αντίδραση μας ήταν άμεση. Θέσαμε στη διάθεση της ΓΓΔΒΜ τη μεγάλη σας επιθυμία όπως αυτή καταγράφηκε στα αποτελέσματα της έρευνας και τονίσαμε με κάθε τρόπο πώς δεν είναι δυνατόν να μένει εκτός η πλέον περιζήτητη ειδικότητα. Και τα καταφέραμε!!!
Το αποτέλεσμα:
Η ΓΓΔΒΜ προχώρησε την Παρασκευή 18/6 σε ανακοινοποίηση των αποτελεσμάτων (http://www.gsae.edu.gr/…/1412-protaseis-gia-enarksi-eidikot…) ικανοποιώντας τη δίκαιη απαίτησή μας. Η ειδικότητα του “Διασώστη” είναι πλέον εγκεκριμένη και μπορούν να την δηλώσουν οι ενδιαφερόμενοι όταν ξεκινήσουν οι εγγραφές. Μια μεγάλη επιτυχία στην οποία η επιθυμία σας έπαιξε τον καταλυτικότερο ρόλο.
Σας ευχαριστούμε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου