Friday, 26 April, 2024

Το «χαμόγελο του παιδιού» στο 2ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης

Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 στο 2ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης πραγματοποιήθηκαν από το Χαμόγελο του παιδιού δράσεις

ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούσαν την κακοποίηση και τον εκφοβισμό. Οι δράσεις έλαβαν χώρα από ειδικό ψυχολόγο του οργανισμού τον Χρήστο Σωζόπουλο  και ολόκληρη η διαδικασία συντονίστηκε από τον Διευθυντή του σχολείου Δημήτριο Ντίτουρα και τα μέλη της ΕΔΥ Μάρκου Δήμητρα (Κοινωνική Λειτουργό) και Μωυσίδου Μαρία (Ψυχολόγο).

Πιο συγκεκριμένα στην Γ’ τάξη πραγματοποιήθηκε δίωρη δράση που αφορούσε την κακοποίηση και την παραμέληση του παιδιού δίνοντας με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία στους μαθητές να αναγνωρίσουν τα σημάδια της κακοποίησης αλλά και να γνωρίζουν που μπορούν να απευθυνθούν αν πέσουν οι ίδιοι ή  οι οικείοι τους θύματα μιας τέτοιας κατάστασης.

Στην Β’ τάξη πραγματοποιήθηκε δίωρη  δράση η οποία αφορούσε την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό. Οι μαθητές είχαν με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία να εξοικειωθούν περισσότερο με τον ορισμό του σχολικού εκφοβισμού και μέσω οπτικοακουστικών μέσων (Βίντεο) να αντιληφθούν τις συνέπειες του εκφοβισμού  για ένα παιδί αλλά και να εξοικειωθούν με πρακτικές οι οποίες θα βοηθήσουν την εξάλειψη αυτού του φαινομένου.

Για τον σύλλογο διδασκόντων, ο Διευθυντής Δημήτριος Ντίτουρας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου