Tuesday, 7 May, 2024

«Το 1ο ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης δημιουργεί»

Εργαστήρια δικτύων Ρομποτικής και Ραδιοφώνου από το ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης

Πολλές οι δραστηριότητες και οι δράσεις φέτος για το 1ο ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης, όπου οι μαθητές μαθαίνουν να καλλιεργούν την εφευρετικότητά τους και να δημιουργούν καινοτόμες κατασκευές.

Η ομάδα Ρομποτικής του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Κρύας Βρύσης παρουσίασε το ρομποτικό χέρι που δημιούργησε, στο μεγάλο 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. «Το ρομποτικό χέρι που έφτιαξαν οι μαθητές συνοδεύεται από ένα γάντι με αισθητήρες, μπορεί να αντιγράφει τις κινήσεις του χειριστή και να έχει εφαρμογή στην ιατρική και τη βιομηχανία» αναφέρει ο ηλεκτρολόγος μηχανικός, καθηγητής του ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης Ιωάννης Γκαμπέλης.

Δείτε εδώ την παρουσίαση 

«Πειραματίστηκαν με διάφορα υλικά για να φτιάξουν τους αισθητήρες», συμπληρώνει η διευθύντρια του ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης, Λεμονιά Παπαδοπούλου, η οποία όπως τονίζει τα παιδιά δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν συνεργάζονται, είναι πιο ευρηματικοί. «Αντιλαμβάνονται με έναν πρακτικό τρόπο πόσες διαφορετικές ειδικότητες μπορούν να συνεργαστούν για να ολοκληρώσουν ένα πρότζεκτ» όπως τονίζει η κ. Παπαδοπούλου. «Για παράδειγμα στο σχολείο δεν έχουμε μάθημα ρομποτικής, όμως ειδικότητες όπως αυτές από τα τμήματα αρχών ηλεκτρολογίας και πληροφορικής συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν το ρομποτικό χέρι».

Το σχολείο επίσης, συμμετείχε στην Εβδομάδα Εθελοντισμού και Δράσεων για το περιβάλλον.

Φέτος, η χρονιά κλείνει με τις διαδικτυακές ραδιοφωνικές εκπομπές που ετοίμαζαν οι μαθητές, μέσα από το http://europeanschoolradio.eu/player.php

Συγχαρητήρια σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Και του χρόνου με υγεία και εις ανώτερα!

Με πληροφορίες από iPaideia.gr και το fb του σχολείου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου