Saturday, 27 April, 2024

Το 2ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών συγχαίρει τις μαθήτριες που πέτυχαν στον διαγωνισμό μαθηματικών

Το 2ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών “Κύριλλος & Μεθόδιος” και οι εκπαιδευτικοί συγχαίρουν θερμά τις μαθήτριες του σχολείου, Ανθυμίδου Άννα-Μαρία και Καλογέρου Μαρία-Βασιλική

που πέτυχαν στον διαγωνισμό μαθηματικών “Θαλής” 2019. Συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του νομού Πέλλας. Να τους χαίρονται και να τους καμαρώνουν οι γονείς και οι συγγενείς τους. Το σχολείο μας εύχεται ολόψυχα πάντα χαρές και πολλές επιτυχίες να έχουν στην ζωή τους. Μπράβο παιδιά μας, είμαστε υπερήφανοι για εσάς!
Ο δ/ντής Κενανίδης Λάζαρος, oι μαθηματικοί μας και ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου γυμνάσιου Γιαννιτσών.
(σημ. Ο Θαλής ο Μιλήσιος από την Μικρά Ασία, (624 ή 623 π.Χ. – 548 ή 545 π.Χ.) είναι ο αρχαιότερος προσωκρατικός φιλόσοφος, ο πρώτος των επτά σοφών της αρχαιότητας, μαθηματικός, φυσικός, αστρονόμος, μηχανικός, μετεωρολόγος και ιδρυτής της Ιωνικής Σχολής της φυσικής φιλοσοφίας στη Μίλητο, τη μεγαλούπολη της Μικράς Ασίας.
Ο Θαλής αναφέρεται ως σπουδαίος γεωμέτρης. Κέρδισε μάλιστα τον θαυμασμό των Αιγυπτίων μετρώντας το ύψος των πυραμίδων, βασιζόμενος στο μήκος της σκιάς τους και της σκιάς μιας ράβδου που κάρφωνε στο έδαφος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου