Thursday, 2 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Τριήμερο πένθος στις ‘Ενοπλες Δυνάμεις – Τέσσερις νεκροί από την πτώση ελικοπτέρου, μία αρχιλοχίας ζωντανή

Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμένου, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας Κώστα Δουζίνα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των τεσσάρων εκλιπόντων στρατιωτικών.

Από τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, έχασαν τη ζωή τους τέσσερις αξιωματικοί και τραυματίστηκε μία αρχιλοχίας, η Βασιλική Πλεξίδα, που είναι η μόνη που κατάφερε να βγει ζωντανή από το στρατιωτικό ελικόπτερο που έπεσε στο Σαραντάπορο Ελασσόνας το πρωί της Τετάρτης. Η Βασιλική Πλεξίδα είναι μέλος οικογένειας στρατιωτικών και είναι παντρεμένη, επίσης, με στρατιωτικό (ΠΖ).

Διαβάστε για την τραγωδία εδώ

Ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος, ενώ η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος.

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος.

gazzeta – altsantiri

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου