Friday, 26 April, 2024

“Τσάκισαν” στα πρόστιμα τον κόσμο – Διαμαρτυρία στην Πέλλα

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων

αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό τη Δευτέρα 24 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 51.677 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
4 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.). 435 για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης, ενώ επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, ως εξής: 83 στην Κεντρική Μακεδονία, 58 στην Αττική, 57 στη Στερεά Ελλάδα, 48 στη Θεσσαλονίκη, 31 στη Δυτική Ελλάδα, 31 στην Κρήτη, 28 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 27 στην Πελοπόννησο, 20 στην Ήπειρο, 17 στα Ιόνια Νησιά, 13 στη Θεσσαλία, 13 στο Βόρειο Αιγαίο, 7 στο Νότιο Αιγαίο και 2 στη Δυτική Μακεδονία.
Από τις αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 8.671 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 8.662 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 9 των 300 ευρώ.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως αναφέρει η Αστυνομία. Αυτό που δεν αναφέρεται από κανέναν φορέα είναι που πάνε και προς όφελος ποιου αυτά τα ποσά των προστίμων; Περί τις 100.000 ευρώ, χώρια τα μεγάλα πρόστιμα σε γάμους, εκδηλώσεις, καταστήματα, σούπερ μάρκετ, των 3.000 ευρώ στο καθένα. Στα Γιαννιτσά χθες έγραψαν άτομα που ήταν με μάσκα και την “κατέβασαν” για να πάρουν μια ανάσα… οι αστυνομικοί λαμβάνουν εντολές φυσικά, όμως δεν είναι δυνατό να αντιμετωπίζεται ο νομός μας, όπως η Χαλκιδική, πχ. Έχουμε τόσους τουρίστες και δεν το ξέρουμε; Τα σπασμένα πάλι ο μέσος μεροκαματιάρης θα τα πληρώσει; Που μας κατάντησαν και τι έχουμε να δούμε ακόμη… δυστυχώς.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου