Sunday, 5 May, 2024

Τώρα! Η Συνέλευση για την υπόθεση υποβάθμισης-κατάργησης του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών

Σε ¨αγώνα δρόμου τρέχει¨ ο Δήμος Πέλλας για να προλάβει τις εξελίξεις στο ζήτημα του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών,

που δρομολογεί η κυβέρνηση με την ‘αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη της χώρας’ και φέρνει την υποβάθμισή του με τον νέο νομικό πλαίσιο λειτουργίας όλων των δικαστικών υπηρεσιών στη χώρα (για να λειτουργήσει ως περιφερειακό και να δημιουργηθεί Πρωτοδικείο Πέλλας στην Έδεσσα (όπως έγινε με τα δύο νοσοκομεία του νομού, ως ενιαία…).

Ήδη, τις προηγούμενες ημέρες, ο Δήμος έκανε τις πρώτες ενέργειες για το θέμα (και με συνάντηση του δημάρχου στην Αθήνα) και αυτή την ώρα, με τον Δικηγορικό Σύλλογο,  με φορείς του τόπου, με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις, διενεργείται ανοιχτή συνέλευση-διαβούλευση για την υπόθεση υποβάθμισης-κατάργησης του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών, στην αίθουσα δημ. Συνεδριάσεων. «Φωνάζουμε ένα βροντερό όχι» δηλώνει ο δήμαρχος «θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο, με επιχειρήματα, και περεταίρω κινητοποιήσεις…» είπε ο Στ. Φουντουκίδης.

Ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλογου Χρ. Τανάσκος ανάφερε ότι επιβάλλεται να  δημιουργηθεί ένα κοινό-αρραγές μέτωπο, για να αποφευχθεί η υποβάθμιση… “μας έλεγαν ότι θα συζητηθεί η μελέτη για το νέο δικαστικό Μέγαρο και μας διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει περίπτωση υποβάθμισης, για το Πρωτοδικείο, από το Υπουργείο… έως τις 04/01 που “έσκασε” ότι επίκειται, επί της ουσίας, κατάργηση”.

Στη συνάντηση στο υπουργείο, προ δέκα ημερών, ο υφυπουργός δεν μας άφησε να τοποθετηθούμε και μας είπε δεν έχει ληφθεί απόφαση και δεν έχω εξουσιοδότηση να λάβω εγώ απόφαση… θα ενημερωθείτε τις επόμενες ημέρες, με νέα σύσκεψη. Και περιμένουμε ακόμη.

Οι Υπάλληλοι γραμματείας δικαστικών υπηρεσιών-Πρωτοδικείου Γιαννιτσών, ανάγνωσαν ψήφισμα, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι είναι παράλογη η υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών, που εξυπηρετεί δεκάδες υποθέσεων.

«Είναι αυτονόητο ότι θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα… έχει ιδιόκτητο κτίριο, η πόλη οδηγείται σε υποβάθμιση και έχει εξαντλήσει τις αντοχές της, τα Γιαννιτσά θα μείνουν φτωχότερα», διάβασε μεταξύ άλλων, ο υπάλληλος… καλώντας όλους τους φορείς να πράξουν ότι απαιτείται για να παραμείνει ως έχει…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου