Sunday, 5 May, 2024

Φωταγωγήθηκε το Δημαρχείο Σκύδρας, για την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη

Η 14η Νοεμβρίου έχει οριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στην ενημέρωση της κοινωνίας

πάνω στο σακχαρώδη διαβήτη που προκαλεί σημαντικό πρόβλημα υγείας σε πολλούς ασθενείς.

Την ημέρα αυτή η Ελληνική Ομοσπονδία για το Διαβήτη (ΕΛ.Ο.Δ.) και οι σύλλογοι-μέλη της πραγματοποιούν ποικίλες εκδηλώσεις ανάδειξης και ευαισθητοποίησης πάνω στο ζήτημα αυτό. Μεταξύ των εκδηλώσεων αυτών συμπεριλαμβάνεται η φωταγώγηση δημόσιων κτηρίων και χώρων με μπλε χρώμα που συμβολίζει το Σακχαρώδη Διαβήτη.

Ο Δήμος Σκύδρας ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα της ΕΛ.Ο.Δ. και προτροπής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) προχώρησε στη φωταγώγηση του κτηρίου του Δημαρχείου το βράδυ της Τρίτης 14 Νοεμβρίου 2023 με την επίβλεψη της αρμόδιας Αντιδημάρχου Ευφροσύνης Κρητίδου.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου στο μήνυμά της τόνισε μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη σήμερα κι Δήμος Σκύδρας συμμετέχει στις πανελλαδικές δράσεις με τη φωταγώγηση του κτηρίου του Δημαρχείου υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα  τη σοβαρότητα της ύπουλης αυτής ασθένειας και την αναγκαιότητα λήψης προληπτικών μέτρων και εξετάσεων, καθώς η πρόληψη σώζει. Ο Δήμος Σκύδρας μέσω του ΚΕ.Π. Υγείας Σκύδρας συνεχίζει να παρέχει στο μέτρο του δυνατού και των αρμοδιοτήτων του, δράσεις ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης που προλαμβάνουν και προστατεύουν την υγεία μας».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου