Saturday, 27 April, 2024

Άγνωστοι ξάφρισαν όλους μαθητές σε εκδρομή στη Ρώμη

Σε εφιάλτη μετατράπηκε η σχολική εκδρομή στη Ρώμη για μαθητές της Α΄ τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου

καθώς άγνωστοι διέρρηξαν τα λεωφορεία και άρπαξαν τις τσάντες τους μαζί με χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και ταυτότητες!

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας όταν, όπως κατήγγειλε στο neakriti.gr χθες ο πατέρας ενός από τους μαθητές, Κώστας Παναγόπουλος, η τα περίπου 80 παιδιά με τους πέντε καθηγητές συνοδούς τους βρίσκονταν σε εστιατόριο της Ρώμης για φαγητό.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο μαθητές και καθηγητές επιστρέφοντας είδαν τα λεωφορεία παραβιασμένα και τις τσάντες τους να είναι άφαντες, μαζί με τα χρήματα, τα προσωπικά τους αντικείμενα που είχαν μέσα, ενώ εξαφανίστηκαν και οι ταυτότητές τους, τις οποίες ένας καθηγητής τις είχε μαζέψει και τις είχε όλες μαζί σε μία δική του τσάντα, που επίσης «έκανε φτερά».

Ως μία πολύ τραυματική εμπειρία χαρακτήρισε προς το neakriti.gr όλο αυτό που συνέβη στην εκδρομή αυτή ο Κώστας Παναγόπουλος, που μάλιστα εκφράζει την προσωπική του πικρία για το γεγονός ότι η Διεύθυνση του σχολείου δεν έχει ενημερώσει τους γονείς, οι οποίοι ενημερώθηκαν μόνο από τα παιδιά τους.

«Τα παιδιά έφτασαν στη Ρώμη την Κυριακή το βράδυ. Τη Δευτέρα το βράδυ πήγαν να φάνε. Και όταν επέστρεψαν στα λεωφορεία διαπίστωσαν ότι τα είχαν ανοίξει. Και είχαν κλαπεί οι τσάντες των παιδιών, οι οποίες εμπεριείχαν προσωπικά είδη, ρούχα, χρήματα και δυστυχώς κλάπηκε και η τσάντα ενός καθηγητή, που ήταν μέσα οι αστυνομικές ταυτότητες των παιδιών. Τις είχε μαζέψει ο καθηγητής για να μην τις χάσουν τα παιδιά. Και εξαφανίστηκε και αυτή η τσάντα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Πήγε εκεί που ήταν τα λεωφορεία. Έκανε τις δικές της ενέργειες. Πήγαν και οι καθηγητές στο τμήμα και υπέβαλαν μήνυση, όπως με ενημέρωσε ο γιος μου», είπε ο κ Παναγόπουλος.

«Εμείς ως γονείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το τι γίνεται από ’κει και πέρα. Τα παιδιά φεύγουν αύριο (σ.σ. σήμερα) από Ρώμη για να γυρίσουν ακτοπλοϊκώς. Εγώ ήθελα μία ενημέρωση από το σχολείο για το τι έγινε και για το τι θα γίνει από τώρα και πέρα. Εγώ δεν κατηγορώ κανέναν καθηγητή που ήταν με τα παιδιά μας. Άνθρωποι είναι. Και δε θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι θα πήγαιναν κάποιοι να διαρρήξουν τα λεωφορεία. Προφανώς έγινε στοχευμένα. Είχαν πάρει χαμπάρι ότι ήρθαν κάποια λεωφορεία με μαθητές από άλλη χώρα και πήγαν και έκαναν ό,τι έκαναν. Και βέβαια μιλάμε για περίπου 80 τσάντες. Άρα, μπορούμε να καταλάβουμε ότι πήγαν κάποιοι με βανάκι και φόρτωσαν τις τσάντες των παιδιών»!.

«Από την ενημέρωση που είχα κι εγώ μέσω της Διεύθυνσης του 2ου ΓΕ.Λ., πληροφορήθηκα πως με τη βοήθεια του Ελληνικού Προξενείου στην Ιταλία βρέθηκε λύση για την επιστροφή των παιδιών χωρίς να υπάρχει ζήτημα σχετικά με την απώλεια των ταυτοτήτων τους. Δεν έχω άλλες λεπτομέρειες για το συμβάν αυτό. Σίγουρα πάντως δεν πρέπει να είναι κάτι σπάνιο σε ό,τι αφορά την Ιταλία. Μόλις με το καλό επιστρέψουν τα παιδιά και οι καθηγητές, θα ζητήσω όλες τις πληροφορίες για το περιστατικό αυτό» δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αντώνης Φουντουλάκης… γιατί δεν είχαν πάρει τις τσάντες μαζί τους και αν έγινε εκ των έσω… δύσκολα θα αποδειχθεί κάτι, εφόσον δεν υπήρχε επιτήρηση του λεωφορείου-κακώς-δύσκολα θα αποδειχθεί, πάντως… για όποια παιδιά πηγαίνουν εκδρομές, συμβουλή, καλύτερα πάνω τους, ούτε καν σε τσάντα, χρήματα και προσωπικά αντικείμενα. 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου