Thursday, 2 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ: Με μαγικό Κωνσταντέλια ο Δικέφαλος πέρασε από τις Σέρρες

Τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του πέτυχε ο ΠΑΟΚ, με 2-0 επί του Πανσερραϊκού αυτή τη φορά, και παρέμεινε στο κατόπι της κορυφής που βρίσκεται η ΑΕΚ.

Η ομάδα του Λουτσέσκου έκανε μια εμφάνιση κάτω του μετρίου και «λυτρώθηκε» από τον Κωνσταντέλια που σκόραρε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο νεαρός διεθνής μεσοεπιθετικός του Δικεφάλου ήταν όαση ανάμεσα στους συμπαίκτες του. Ο Πανσερραϊκός το πάλεψε για ένα ημίχρονο, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει κάτι χειροπιαστό από το παιχνίδι. Παρέμεινε στην 10η θέση και στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλός ο ΠΑΟΚ και δυσκολεύτηκε να διασπάσει την άμυνα του Πανσερραϊκού. Όλες οι καλές επιθετικές ενέργειες έρχονταν από τον Κωνσταντέλια, ο οποίος ξελάσπωσε την ομάδα του με γκολ στις καθυστερήσεις.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους «ασπρόμαυρους» ήρθε στο 5ο λεπτό. Κόρνερ από τα αριστερά με τον Μουργκ, γυριστή κεφαλιά ο Σαμάτα η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Κωνσταντέλιας έκανε υπέροχη ενέργεια εκτός περιοχής, ο οποίος έπιασε το σουτ με αρκετή δύναμη και η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Η πρώτη και μοναδική καλή ευκαιρία για τους Σερραίους ήρθε στο 14’. Ο Ουάρντα έκανε ωραία προσποίηση πάνω στον Κεντζιόρα, αλλά το σουτ που έπιασε ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Ζίφκοβιτς.

Στο 27’ νέα απειλή για τον Δικέφαλο. Ο Κωνσταντέλιας μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε την προσποίηση και έπιασε το αριστερό σουτ, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Το παιχνίδι πήγαινε να λήξει χωρίς σκορ στο ημίχρονο, όμως η οξυδέρκεια του Κωνσταντέλια έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Όττο έκανε την μακρινή μπαλιά, ο Κωνσταντέλιας εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Διαμαντή που ήλεγχε τη φάση και με ωραίο σουτ με το εξωτερικό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χόβαν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανσερραϊκός ήταν πιο πιεστικός και προσπάθησε να ισοφαρίσει, όσο ο ΠΑΟΚ δεν «κλείδωσε» το παιχνίδι. Ωστόσο δύο παίκτες του αποβλήθηκαν και δυσκόλεψαν το έργο του, με τον ΠΑΟΚ να σκοράρει δεύτερο τέρμα στο 90΄…

Στο 69’ αποβλήθηκε ο Μορέιρα μετά από φάουλ που έκανε στον Σβαμπ, κλώτσησε και την μπάλα στην κερκίδα. Αφού αποχωρούσε, ο Ουρουγουανός μέσος έσπρωξε τον Λουτσέσκου και είχαμε σύρραξη… Στο 90’ ο ΠΑΟΚ σφράγισε τη νίκη του. Σέντρα του Ράφα Σοάρες από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Πεταυράκη πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Πανσερραϊκός: Χόβαν, Θυμιάνης (23’ Μπέργκστρεμ, λ.τρ.), Διαμαντής, Πεταυράκης, Δεληγαννίδης, Ντανκερλούι, Πηλέας (66’ Σοφιανός), Οικονόμου (66’ Στάικος), Μορέιρα, Ουάρντα, Γούλερι (75’ Μούργος).

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (73’ Ράφα Σοάρες), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Ότο, Σβαμπ (92’ Τσιγγάρας), Οζντόεφ (63’ Μάρκος Αντόνιο), Ντεσπόντοφ, Μουργκ (63’ Τάισον), Κωνσταντέλιας, Σαμάτα (73’ Μπράντον).

Πηγή: metrosport.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου