Friday, 26 April, 2024

«Έφυγε» η Κατερίνα Βελλίδη, η «σιδηρά κυρία της Μακεδονίας»

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 75 ετών άφησε η Κατερίνα Βελλίδη, κόρη του ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Μακεδονία» και ιδρυτή της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη».

Ο θάνατος της Κατερίνας Βελλίδη, της εκδότριας που έγραψε τη δική της ιστορία στη Θεσσαλονίκη με την εφημερίδα «Μακεδονία», έγινε γνωστός το πρωί της Πέμπτης (19.05.2022) και η κηδεία της θα γίνει αύριο Παρασκευή, στις 11:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου.

Αρχές Οκτωβρίου του 2013 παρουσιάσθηκε το βιβλίο της Κατερίνας Βελλίδη: «Ήταν βαρύς ο χειμώνας που γεννήθηκα». Περιγράφει την πολυτάραχη ζωή της και την ιστορία του μυθικού συγκροτήματος. Στο πάνελ βρισκόμουν και εγώ. Σήμερα, 19 Μαΐου 2022 η Κατερίνα Βελλίδη «έφυγε» από τη ζωή. Αξίζει μια αναφορά στον πολυτάραχο βίο της.

Τα όσα είχα αναφέρει τότε, τον Οκτώβριο του 2013 στην παρουσίαση του βιβλίου, είναι χαρακτηριστικά:

Κυρίες και κύριοι, αν λάβω υπόψη μου την απόφανση της Κατερίνας Βελλίδη στο βιβλίο της που παρουσιάζουμε σήμερα: «Τώρα πια δεν είμαι πλούσια αλλά είμαι ελεύθερη» θα μπορούσα να συμπεράνω πως η ζωή της ως σήμερα παρά τις δυσκολίες είχε μια αίσια κατάληξη. Συνεπώς, δικαιούμαι να πω πως αντί για τον τίτλο, «Ήταν βαρύς ο χειμώνας που γεννήθηκα» θα προτιμούσα να διαβάσω ως τίτλο «Μια ζωή σαν παραμύθι». Και αυτό γιατί τα παραμύθια έχουν συνήθως ένα happy end.

Αν πάλι η εκτίμησή μου με γελάει τότε τα πράγματα είναι βαριά και δύσκολα.

Δεν πρόκειται απλώς περί ενός βαρύ χειμώνα αλλά περί μιας τραγωδίας.

Αυτό που βίωσα εγώ ως εργαζόμενος στο συγκρότημα Βελλίδη επί μία εικοσαετία είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας τραγωδίας όπως την διδαχθήκαμε… διαβάστε περισσότερα εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου