Friday, 26 April, 2024

«Απειλή» κλεισίματος καναλιών από το Νίκο Βούτση

Μικρότερος θα είναι ο αριθμός των τηλεοπτικών σταθμών που θα λειτουργούν με τις νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατά την τοποθέτησή του στη Διάσκεψη των Προέδρων

που συνεδρίασε για μία ακόμη φορά για το ζήτημα της σύνθεσης του ΕΣΡ και απέβη και πάλι άκαρπη.
«Είναι προφανές ότι θα υπάρξουν κανάλια και εργαζόμενοι που θα μείνουν χωρίς την άδεια που διαθέτουν τώρα» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, αλλά συμπλήρωσε ότι με τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες «θα μπορούσαν να γίνουν θεματικά κανάλια και να γίνουν συγχωνεύσεις, δηλαδή μεγαλύτερα κανάλια από τα μεγάλα». Πρόσθεσε για το ζήτημα ότι «αυτό το πεδίο ανοίγει και κάποιες δυνάμεις προσπαθούν να το αποτρέψουν». Ο κ. Βούτσης αρνήθηκε πάντως ότι λόγω των νέων τεχνολογικών δυνατοτήτων της ψηφιακής μετάδοσης δεν υπάρχουν περιορισμοί στον αριθμόν των συχνοτήτων και συνέδεσε τον αριθμό των καναλιών με κριτήρια βιωσιμότητας.
Με τις απόψεις του διαφώνησαν και πάλι οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης οι οποίοι επισήμαναν ότι το ΕΣΡ πρέπει να καθορίσει τον αριθμό των καναλιών αλλά και την διεξαγωγή του διαγωνισμού.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας τόνισε ότι η εκχώρηση των συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ τη Βουλή και κατά συνέπεια στην κυβέρνηση είναι αντισυνταγματική, σύμφωνα με το άρθρο 15 & 2 του Συντάγματος.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος υπενθύμισε από την πλευρά του την κοινοτική οδηγία σύμφωνα με την οποία οι νέες μορφές τεχνολογίας προβλέπουν άπειρες συχνότητες και προειδοποίησε ότι θα προκύψουν ζητήματα στην Ε.Ε. σχετικά με με την οικονομική ελευθερία και την ισότητα. Κατηγόρησε ακόμη η την κυβέρνηση ότι διαπραγματεύεται ακόμη και Τούρκο επιχειρηματία στον οποίο υπόσχεται άδεια τηλεοπτικού σταθμού.
Την επιστροφή όλων των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη αν θα ανοίγει και θα κλείνει τηλεοπτικούς σταθμούς. Κριτική στην κυβέρνηση και από τον Μάριο Γεωργιάδη, της Ένωσης Κεντρώων. «Είμαστε αντίθετοι με το άνοιγμα και το κλείσιμο καναλιών» τόνισε.

«Απειλή» κλεισίματος καναλιών από το Νίκο Βούτση

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου