Friday, 26 April, 2024

Αποκάλυψη για το Μετρό Θεσσαλονίκης: Επί ΣΥΡΙΖΑ είχαν αποσπαστεί αρχαιότητες…

Σε μια σημαντική αποκάλυψη προχώρησε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος, δημοσιεύοντας φωτογραφίες

με συνεργεία του Μετρό που απομακρύνουν αρχαία από εργοτάξιο. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το 2017 όταν την χώρα κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τον κ. Ταχιάο, οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα μπλοκάρουν την ολοκλήρωση του έργου για να μην αποσπαστούν αρχαιότητες από τον σταθμό Βενιζέλου, το 2017 επέτρεψαν ή και έδωσαν εντολή να αποσπαστούν τμήματα αρχαιοτήτων.

Η καταγγελία αναφέρει ότι τότε τα αρχαία αποσπάστηκαν χωρίς να υπάρχει καμία μελέτη για επανατοποθέτησή τους. Μεταφέρθηκαν στην περιοχή του Καλοχωρίου και εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους.
Διαβάστε αποσπάσματα της ανάρτησης του Νίκου Ταχιάου και δείτε τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που δημοσίευσε στο facebook:

“Μου λένε οι συνεργάτες μου: «Θα αφήσεις αναπάντητα όσα σας σέρνουν για την Βενιζέλου»; Επαναλαμβάνω κάθε φορά την άποψή μου: «Κάνουμε έργο, όχι επικοινωνία». Η δική μας απάντηση είναι όσα υποστηρίξαμε πέρυσι στο ΚΑΣ και όσα θα επενδύσουν επιπλέον την άποψή μας στο ΣτΕ, στις 6 Νοεμβρίου. Είναι ένα εξαιρετικά περίπλοκο θέμα που πρέπει να κριθεί στη βάση της λογικής και όχι στο νέφος των εντυπώσεων. Είδα χθες λοιπόν ένα βιντεάκι που έφτιαξε η Κίνηση Πολιτών με τίτλο «Αμετακίνητα». Θα το σχολιάσω με τον δικό μου τρόπο.

[…] Και τα lego; Για τα lego δεν θα πούμε τίποτα, που χίλια πεντακόσια και παραπάνω κυβικά από αυτά περιμένουν στο Καλοχώρι την Μενδώνη που καίγεται να τα βάλει στο Παύλου Μελά, όπως της ζήτησε ο Μητσοτάκης; Να βάλουμε λοιπόν στην μπαλάντζα τον Decumanus της Αγίας Σοφίας και τον ίδιο Decomanus της Bενιζέλου, τους δύο Cardo, διαφορετικοί μεταξύ τους αυτοί, τους χαλκωματάδες της Βενιζέλου από τη μια, κι από την άλλη από Αγίας Σοφίας μεριά, το Νυμφαίο, τις δύο πλατείες, τις ρωμαϊκές βίλλες, τα ψηφιδωτά, μήπως και δεν είμαστε μόνο εμείς Έλγιν, αλλά κι οι άλλοι, εκεί στην παρεούλα που ο ένας προσφεύγει, ο άλλος σκάβει, ο άλλος φωτογραφίζει, κάποιοι εκδίδουν, άλλοι τρώγονται να θάψουν στην λήθη τα πιο κάτω αρχαία κι όλοι μαζί είναι μια ωραία, πλην όμως οργισμένη χορωδία; Μπα, ούτε κι αυτό έχει τύχη… Υ.Γ.: Επειδή όμως κι από δω μεριά, δεν είμαστε όλοι καλά παιδιά, έτσι για την ιστορία, να και μερικές φωτογραφίες που ξέκλεψα από την παραγωγή των lego που θα θόλωναν έτσι κι αλλιώς τη λίγη ή την περισσότερη αυθεντικότητα των «αμετακίνητων» μπαίνοντας δίπλα τους. Κι αυτά είναι ένα δείγμα. Ακολουθούσε κι άλλη, μεγαλύτερη δόση, αλλά δεν πρόκαμαν. Θαρρείς και υπήρχε τρόπος να προκάμουν. Άσε που δεν τους ένοιαζε κιόλας να προκάμουν. Σε δουλειά να βρισκόμαστε, φασαρία να γίνεται”.

thestival

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου