Friday, 26 April, 2024

Αριστοτέλεια Δόγκα: Η εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη απαντά με εξώδικα

Η εισαγγελέας Αριστοτέλεια Δόγκα, απαντά με εξώδικο σε ενημερωτικό site που άσκησε κριτική στην αγόρευση της, στη δίκη Τοπαλούδη.
Υπενθυμίζεται πως ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, νομικοί και αρθρογράφοι σχολίασαν αρνητικά – δείτε εδώ– την αγόρευση της Αριστοτελείας Δόγκα, παρά το κύμα συμπαράστασης από χρήστες στα social media, που συγκινήθηκαν από τα λόγια της. Η Αριστοτελεία Δόγκα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» έχει μελετήσει ακόμη και το ενδεχόμενο υποβολής παραίτησης από το δικαστικό σώμα, μετά τον σάλο των προηγούμενων ημερών.

Η συγκεκριμένη δικαστική λειτουργός ήταν σύζυγος του πρώην βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης (από τον Νοέμβριο του 1981 μέχρι τα τέλη Μαΐου 1989) Γεωργίου Ασημακόπουλου ο οποίος απεβίωσε τον Σεπτέμβριο του 2013. Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, περιγράφεται ως δικαστική λειτουργός με ιδιαίτερες ευαισθησίες και χαμηλών τόνων.

Την περίοδο 2014 -2015 ήταν Εισαγγελέας Αμαλιάδας κι όπως η ίδια είχε δημοσιοποιήσει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης είχε συγκινηθεί και συγκλονισθεί από υπόθεση ληστείας και κακοποίησης ηλικιωμένης γυναίκας στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντύπωση είχε προκαλέσει ακόμη ένα περιστατικό που είχε σημειωθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας όταν 29χρονος κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας (στις 25 Αυγούστου 2012 στην Πάτρα) άρχισε να καθυβρίζει την εν λόγω δικαστική λειτουργό. Όλα ξεκίνησαν κατά την απολογία του συγκατηγορούμενου του όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Δόγκα ζήτησε κάποιες διευκρινιστικές εξηγήσεις. Ο 29χρονος άρχισε να φωνάζει και να διαμαρτύρεται για το περιεχόμενο των ερωτήσεων προς τον συγκατηγορούμενό του και στη συνέχεια άρχισε να βρίζει την Εισαγγελέα, κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος της, ενώ έσπρωξε και ένα έδρανο, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν. Η Αριστοτελεία Δόγκα είχε διατηρήσει τότε με αξιοθαύμαστο τρόπο την ψυχραιμία της.

Επίσης, συνεχείς ήταν οι παρεμβάσεις της για την προστασία των αδέσποτων στην περιοχή της Αμαλιάδας. Είχε διατάξει προκαταρκτικές έρευνες ενώ είχε συνεργασία και με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τον Οκτώβριο του 2015 μετατέθηκε στην Εισαγγελία Θήβας. Η εν λόγω δικαστική λειτουργός το 2017 μετατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και είναι επικεφαλής, ως αρχαιότερη, του Β’ Τμήματος Ποινικής Δίωξης.

nassoblog

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου