Friday, 26 April, 2024

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Το θύμα ξέσπασε σε λυγμούς

Σε λυγμούς ξέσπασε η 21 Αμαλία, η οποία έχει καταγγείλει τον 39χρονο σήμερα πρώην προπονητή της για βιασμό της ενώ ήταν ανήλικη, όταν ολοκληρώθηκε

η επανεξέταση της από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που δικάζει τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η νεαρή κοπέλα, επί δυο ώρες, βρίσκονταν μέσα στη δικαστική αίθουσα και κεκλεισμένων των θυρών απαντούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ερωτήσεις για το σκέλος εκείνο της καταγγελίας της που αφορά στον βιασμό που καταγγέλλει. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η 21χρονη βγήκε από τη δικαστική αίθουσα ξεσπώντας σε κλάματα με τους δικούς της ανθρώπους να τρέχουν δίπλα της για να την ηρεμήσουν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η μάρτυρας κλήθηκε να περιγράψει συγκεκριμένα περιστατικά σχετικά με τον καταγγελλόμενο βιασμό, δεδομένου ότι για να στοιχειοθετηθεί το συγκεκριμένο αδίκημα θα πρέπει να αποδειχθεί ότι σε βάρος της ασκήθηκε παράνομη βία. Να σημειωθεί ότι από την πλευρά του ο 39χρονος κατηγορούμενος αρνείται το αδίκημα του βιασμού και αποδέχεται τα άλλα δύο κακουργήματα που του έχουν απαγγελθεί δηλαδή αυτό της αποπλάνησης και της κατάχρησης ανήλικης σε ασέλγεια.

Μάλιστα, κατά τη προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου σε επανεξέταση είχαν κληθεί και οι γονείς της κοπέλας, προκειμένου να απαντήσουν σε νέες ερωτήσεις της έδρας και των συνηγόρων σχετικά με την υπόθεση.

Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης Θεόδωρος Μαντάς αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα διαμαρτυρόμενος με δήλωσή του για σχόλια μη διαπιστευμένων δημοσιογράφων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι «το δικαστήριο εξοντώνει τα θύματα του βιασμού» καθώς και ότι «η υπεράσπιση έχει τη συνήθη επιθετική και απαξιωτική στάση προς την καταγγέλλουσα».

Στη σχετική τοποθέτησή του ο κ. Μαντάς χαρακτήρισε ανεπίτρεπτα αυτά τα σχόλια, που προσβάλλουν, όπως είπε, την επί 23 ετών πορεία του στο δικηγορικό σώμα αλλά και τη στάση του στην παρούσα δίκη. Μεταξύ άλλων ο κ. Μαντάς στη δήλωσή του προς το δικαστήριο επισήμανε: «Η υπεράσπιση για και ακόμη φορά συναινεί και στηρίζει το αίτημα της πλευράς της παριστάμενης προς υποστήριξη της κατηγορίας έτσι ώστε η δίκη ως προς την συμπληρωματική κατάθεση να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Ο εκ των συνηγόρων Θ. Μαντας για την περιφρούρηση της αξιοπιστίας του και της διαδρομής του, θα αποχωρήσει από τη δίκη καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάθεσης της καταγγέλλουσας για να μην ξαναδώ τα αίσχη στο διαδίκτυο. Θα οριστικοποιήσω στα επόμενα στάδια της δίκης αν θα αποχωρήσω οριστικά από τη διαδικασία ή όχι». Τέλος, σήμερα στο δικαστήριο κατέθεσαν δυο μάρτυρες υπεράσπισης, οι οποίοι υπήρξαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Ωρωπού, όπου εργαζόταν ο κατηγορούμενος.

«Ενημερώθηκα από τις ειδήσεις για την ύπαρξη καταγγελίας. Ουδέποτε είχε πέσει στην αντίληψη μου κάτι σχετικό, ούτε είχε υπάρξει ενημέρωση για τους λόγους απομάκρυνσης του προπονητή. Τους είχα δει να κάνουν βόλτα στην παραλία. Είχαν σχέση, κυκλοφορούσαν σαν ζευγαράκι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ένας εκ των μαρτύρων, ο οποίος μάλιστα εξετάστηκε κατ’ αντιπαράσταση με τον πατέρα της Αμαλίας. «Με κάλεσαν τηλεφωνικά και μου είπαν ότι ο προπονητής πρέπει να φύγει γιατί κάτι έγινε με τον πατέρα της καταγγέλλουσας. Στις φήμες στηριζόμενος θεώρησα ότι υπήρξε ζήτημα στη σχέση πεθερού-γαμπρού και δεν ρώτησα λεπτομέρειες» ανέφερε ακόμη ο εν λόγω μάρτυρας.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη με την απολογία του κατηγορούμενου.

Πηγή: protothema.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου