Friday, 26 April, 2024

“Δεν υπήρχε πανδημία τότε”: Η δήλωση του Σαντορινιού για τα επεισόδια στις διαδηλώσεις για τις Πρέσπες

Για τη διαχείριση της πανδημίας συζητούσαν στην πρωινή εκπομπή του Open TV όπου ήταν καλεσμένοι οι βουλευτές της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη
και ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός. Όπως επεσήμανε ο κ. Σαντορινιός “Μεγάλες ομάδες πληθυσμού που αντιδρούν με τις πολιτικές της κυβέρνησης κατέβηκαν στους δρόμους δεν τις υποκίνησε κανένα κόμμα. Διότι όλες οι διαδηλώσεις είχαν ένα αντικείμενο που είχε να κάνει με τις κυβερνητικές πολιτικές”.

“Τον Κουφοντίνα” παρενέβη η Σοφία Βούλτεψη που πρόσθεσε “οι 150 δικές σας τον Κουφοντίνα είχαν”. “Στη Νέα Σμύρνη ο κόσμος δεν κατέβηκε για τον Κουφοντίνα, στο Σύνταγμα οι φοιτητές δεν κατέβηκαν για τον Κουφοντίνα, οι μαθητές που δεν θα μπορέσουν να μπουν κατά 25.000 στο Πανεπιστήμιο δεν κατέβηκαν για τον Κουφοντίνα. Εσάς σας βολεύει να τα ρίχνετε όλα στον Κουφοντίνα. Σας εξυπηρετεί αυτό. Αλλά δεν είναι αυτό και μην αναγάγετε έναν τρομοκράτη σε ρυθμιστή του πολιτεύματος… Εμείς είμαστε απέναντι στην τρομοκρατία” επέμεινε ο κ. Σαντορινιός με τον Άκη Παυλόπουλο να παρεμβαίνει: “Σας θυμίζω ότι κάνατε το ίδιο όταν κυβερνούσατε με αυτό που κάνει η ΝΔ τώρα. Είχατε προβάλει το ίδιο επιχείρημα τότε στην υπόθεση Πρεσπών με το επιχείρημα που προβάλλει τώρα η ΝΔ. Λέγατε τότε ότι αντί να έχετε τη συναίνεση της τότε αντιπολίτευσης προκειμένου να υλοποιήσετε ένα εθνικό θέμα, με τη συμφωνία στην οποία καταλήξατε και με την οποία διαφωνούσε μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης, τους καταγγέλλατε τότε για ακροδεξιές συμπεριφορές . Τώρα το εισπράττετε επίσης και σας λένε ότι εσείς δημιουργείτε την ένταση και δεν τους αφήνετε να διαχειριστούν μία πανδημία”. “Και τους δέρνατε κι εσείς με την αστυνομία” υπογράμμισε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ριζούλης και πρόσθεσε ο Άκης Παυλόπουλος.

“Τους διαδηλωτές για τις Πρέσπες ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί κανείς ή όχι με τα όσα έγιναν τότε, επίσης τους δέρνατε”.

“Δεν είχαμε πανδημία τότε” απάντησε ο κ. Σαντορινιός. “Ακόμη χειρότερα, τους δέρνατε χωρίς πανδημία” ανταπάντησε ο κ. Παυλόπουλος.

“Οι διαδηλωτές στις Πρέσπες να σας θυμίσω πότε συνεπλάκησαν με την Αστυνομία; Θυμάστε τις εικόνες; Πότε; όταν πήγαν να μπουν στη Βουλή παρόντος του αρχηγού της ΝΔ”.

“Το Πισοδέρι δεν έχει Βουλή” υπενθύμισε ο δημοσιογράφος Άκης Παυλόπουλος και υπερθεμάτισε η Σοφία Βούλτεψη.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε ώρα αργότερα, ο κ. Σαντορινιός κάνει λόγο για “συνειδητή και ωμή διαστρέβλωση των δηλώσεών” του σημειώνοντας παράλληλα πως “ο κιτρινισμός της ΝΔ δεν της προσφέρει διέξοδο, αποδεικνύει μόνο κατρακύλα”.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του:
“Είναι απολύτως εμφανές πια ότι η ΝΔ παλεύει με όποιο τρόπο μπορεί για να περισώσει το πολιτικό της κεφάλαιο. Η Κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την οργή των πολιτών, της νεολαίας, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των εργαζομένων και κανένα από τα γνωστά ΜΜΕ της λίστας Πέτσα, ούτε και οι κίτρινοι επικοινωνιακοί της μηχανισμοί, όπως η «Ομάδα Αλητείας», που βγάζουν ανύπαρκτα θέματα κάνοντας κοπτοραπτικές, δεν μπορούν να την βοηθήσουν στον κατήφορο που έχει πάρει στη συνείδηση της κοινωνίας. Από τη σημερινή παρουσία μου στο σταθμό του ΟΠΕΝ (Ώρα Ελλάδος με τους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη), απομονώθηκε με δόλο δήλωσή μου σχετικά με την αστυνομική βία και καταστολή. Από το βίντεο γίνεται σαφές ότι στην ερώτηση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ζητά μορατόριουμ και γιατί ζητάμε από την Κυβέρνηση να μην εφαρμόζει εκρηκτικές, για την κοινωνία, πολιτικές, απαντώ πως στα χρόνια της δικής μας διακυβέρνησης δεν υπήρχε πανδημία και επομένως οι αντιδράσεις για τις Πρέσπες δεν μπορούν να συγκριθούν με την σημερινή πραγματικότητα. Στην ερώτηση, δε, αν υπήρξε αστυνομική καταστολή στις διαδηλώσεις ενάντια στη Συμφωνία, απαντώ πως επέμβαση της Αστυνομίας τότε έγινε, όταν διαδηλωτές, παρουσία στελεχών της ΝΔ, προσπάθησαν να εισέλθουν με τη βία στη Βουλή. Ξέρω ότι είναι δύσκολο για τη ΝΔ να καλύψει πια τις απανωτές αποτυχίες των Υπουργών της και τον «ανέμελο» Πρωθυπουργό, που απέτυχε πλήρως στη διαχείριση της πανδημίας. Τους θυμίζω όμως ότι σε μια Δημοκρατία ο κιτρινισμός δεν είναι διέξοδος, αλλά κατρακύλα”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου