Tuesday, 19 March, 2024

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πώς εξαφάνισαν τα ίχνη τους οι εκτελεστές

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έρχονται στο φως. Οι δράστες ήξεραν ακριβώς σε ποιο σημείο στην παραλιακή

θα εξαφάνιζαν τα ίχνη τους, καθώς δεν τους κατέγραφαν κάμερες.
Οι εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ είχαν μελετήσει πιθαμή προς πιθαμή το δρομολόγιο διαφυγής τους, σύμφωνα με το Star. Ήξεραν που υπήρχαν κάμερες, όχι μόνο στα στενά διαφυγής τους, αλλά και στην παραλιακή. Εξαφανίστηκαν σε τυφλό σημείο μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.
«Θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι υπήρχε ομάδα υποστήριξης, η οποία είτε τους παρέλαβε με κάποιο βαν με τη μηχανή, είτε τη μηχανή την άφησαν σε κάποιο σημείο που είναι λίγες οι πιθανότητες. Το πιο πιθανό για μένα είναι ότι εξαφάνισαν και τη μηχανή» υποστηρίζει ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης.
Οι αρχές επιχειρούν μέσω της άρσης των επικοινωνιών να καταλήξουν στους δράστες. Να υπάρξει κινητό που θα τους προδώσει.
«Η τεχνολογία έχει προχωρήσει, από την άλλη πλευρά και οι δράστες σε αυτές τις περιπτώσεις, παίρνουν τα δικά τους μέτρα» σημειώνει ο ταξίαρχος της ΕΛΑΣ, Αθανάσιος Κατερινόπουλος.
Στο στόχαστρο των αρχών εκτελέσεις από το παρελθόν
Τα τραύματα από τις 10 σφαίρες στον Γιώργο Καραϊβάζ αναλύονται ένα προς ένα. Συγκρίνονται με παρόμοια χτυπήματα στο παρελθόν. Όπως στην εκτέλεση ενός 38χρονου τον περασμένο Δεκέμβριο στην Ηλιούπολη.
Δυο άτομα τον είχαν εκτελέσει με 6 σφαίρες στο κεφάλι και στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει ουσιαστικά όλα τα συμβόλαια θανάτων των τελευταίων ετών.
«Αν είναι εκπαιδευμένος δολοφόνος θα πλήξει καίρια σημεία, όπως κι έγινε. Επίσης, όταν μιλάμε για οργανωμένο έγκλημα, θα πλήξει το κεφάλι και πράγματι και εδώ έχουμε και αυτό το στοιχείο» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρίας, Γρηγόρης Λέων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου