Friday, 26 April, 2024

ΕΒΖ: Αβέβαιο το μέλλον της. Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της στο ΧΑ

Οι παρατηρήσεις του ορκτωτού ελεγκτή οδήγησαν την Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς να προχωρήσει στην αναστολή της μετοχής της ΕΒΖ. Ποια είναι κατάσταση σήμερα στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Η αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής είναι το “κερασάκι στην τούρτα” των προβλήματων που καλείται να λύσει η διοίκηση της ΕΒΖ και η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. Στην κίνηση αυτή προχώρησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθώς με βάση τα οικονομικά μεγέθη του εξαμήνου (σ.σ. οι οικονομικές της χρήσης ξεκινουν την 1η Ιουλίου κάθε έτους και ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου) “δεν διασφαλίζεται η πλήρης και ορθή πληροφόρηση που απαιτείται για την ενημέρωση των επενδυτών και συνακόλουθα δεν διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της αγοράς των μετοχών της εταιρείας”.
Οπως διευκρινίζεται, η αναστολή της διαπραγμάτευσης θα διαρκέσει έως ότου ο ορκωτός ελεγκτής λογιστής διατυπώσει μη διαφοροποιημένη γνώμη επί των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφέρει: “Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκρινε ότι δεν διασφαλίζεται η πλήρης και ορθή πληροφόρηση που απαιτείται για την ενημέρωση των επενδυτών και συνακόλουθα δε διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της αγοράς των μετοχών της εταιρίας και αποφάσισε να ζητήσει από το Χρηματιστήριο Αθηνών όπως προβεί σε αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας κατ’ εφαρμογή της παραγράφου 1 του άρθρου 17 του ν.3371/2005, καθώς ο αρμόδιος για την επισκόπηση των συνοπτικών οικονομικών καταστάσεων της περιόδου από 1.7.2015 έως 31.12.2015 και για τη διατύπωση σχετικής γνώμης ορκωτός ελεγκτής λογιστής δηλώνει ότι δεν κατέστη εφικτό να αποκτήσει επαρκή και κατάλληλα ελεγκτικά τεκμήρια για τη θεμελίωση έκφρασης συμπεράσματος και κατά συνέπεια διατύπωσε αδυναμία έκφρασης συμπεράσματος επί των οικονομικών καταστάσεων της εταιρίας.

ΕΒΖ: Αβέβαιο το μέλλον της. Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της στο ΧΑ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου