Friday, 26 April, 2024

Εμφύλιος: Όταν ο Κώστας Μπακογιάννης «έβριζε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Γιατί ο Κώστας Μπακογιάννης τα είχε βάλει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα ενωτικά καλέσματα που κατακλύζουν τη γαλάζια παράταξη, δεν μπορούν να σβήσουν από τη μνήμη μας την κόντρα του Κώστα Μπακογιάννη και του θείου του περίπου 3 χρόνια πριν.
Ο νυν Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, από την θέση τότε του Δημάρχου Καρπενησίου, είχε εξαπολύσει δριμύ κατηγορώ για πολιτικές αποφάσεις που αφορούσαν τους Δήμους. Αποδέκτες ήταν ο Αντώνης Σαμαράς ως Πρωθυπουργός αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Αιτία και αφορμή της κόντρας Μπακογιάννη – Μητσοτάκη αποτέλεσαν ορισμένες απολύσεις στους Δήμους καθώς και ο «εξορθολογισμός» που γινόταν σε υπηρεσίες και θεσμούς.
Το μήνυμα του ανιψιού στον Κυριάκο Μητσοτάκη έλεγε χαρακτηριστικά:
«Η κατάργηση υπηρεσιών και θεσμών είναι λάθος. Η τυφλή υπερκάλυψη ποσοτικών στόχων δεν συνιστά στρατηγική. Η υπόθεση αναδεικνύει την τραγική αποτυχία του πολιτικού συστήματος να διαχειριστεί την κρίση. Δεν συνιστά ουσιαστική μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, αφού αναδεικνύει περισσότερα προβλήματα απ’ ό,τι κλήθηκε να λύσει. Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να εμφανίσουμε ένα πραγματικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της χώρας με γενναίες πράξεις και απαιτήσεις.»
Άραγε αυτές οι καταστάσεις ανήκουν στο παρελθόν;
Η απάντηση θα μπορούσε να είναι ναι. Χάρη στη δυναμική που απέκτησε του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ανάδειξή του σε πρόεδρο, συσπειρώνει γύρω του, βήμα βήμα, σειρά αξιόμαχων στελεχών.
Διακρίνεται μια ορισμένη τάση για ενότητα και κοινή σύμπλευση – κάτι που δεν χαρακτήριζε την ΝΔ το τελευταίο εξάμηνο.
Ένα από τα στελέχη φαίνεται να είναι και ο Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος έσπευσε να γράψει στο διαδίκτυο:
«Κι όμως, υπάρχει ελπίδα. Μπράβο, Κυριάκο μου, για το θάρρος, την αλήθεια, το διαφορετικό».
Σχόλια σαν τα παραπάνω αυτή την εντύπωση αφήνουν. Μένουν οι εξελίξεις και η ίδια η ζωή να επιβεβαιώσουν το αντίθετο.
fimes.gr

Εμφύλιος: Όταν ο Κώστας Μπακογιάννης «έβριζε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου