Friday, 26 April, 2024

Θέλουν να υποβάλλουν τα παιδιά σε δημόσια διαπόμπευση!

Θέλουν να υποβάλλουν τα παιδιά σε δημόσια διαπόμπευση! Self-test μέσα στις σχολικές αίθουσες

Πραγματικά κανείς δεν ξέρει μέχρι ποιου σημείου  θα φτάσουν οι «ειδικοί»  και τι άλλο θα σκεφτούν.

Αυτό συνάγεται μετά τις δηλώσεις μιας εκ αυτών, των «ειδικών» η οποία δήλωσε ότι υπάρχουν «σκέψεις» τα δύο self test που υποχρεούνται να κάνουν τα παιδιά κάτω των 12 ετών για να πάνε σχολείο, να γίνονται εντός των σχολικών μονάδων, δηλαδή εντός της σχολικής αίθουσας.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, η λοιμωξιολόγος, Ελένη Γιαμαρέλλου, αναφερόμενη και στο ενδεχόμενο εμβολιασμού των μαθητών. Ούτε όμως η ίδια,  αλλά ούτε και όσοι  παράγουν αυτές τις «σκέψεις» αναλογίστηκε τι θα γίνει εάν ένα  παιδί στην ευαίσθητη αυτή ηλικία των κάτω των 12 ετών βγει θετικό σε ένα τεστ εντός της σχολικής αίθουσας.

Πως θα αντιμετωπιστεί από τα άλλα παιδιά, πως  θα στιγματιστεί, ή τι πανικός θα προκληθεί εντός της σχολικής αίθουσας όταν η δασκάλα ανακοινώσει ότι το τάδε παιδί έχει κορωνοϊό, αναγκάζοντας το παιδί  να αποχωρήσει από την τάξη  υπό το βλέμμα των συμμαθητών  του. Τις επιπτώσεις αυτές στον ευαίσθητο  ψυχισμό του παιδιού δεν συλλογίζεται  κανείς στις διάφορες «επιτροπές» των «ειδικών»; Το «στίγμα» που θα φέρει το παιδί όταν θα διαπιστώσει ότι θα αντιμετωπιστεί σαν απόβλητος ή παρίας από τα υπόλοιπα παιδιά, σε αυτή την διαπόμπευση εντός της αιθούσης δεν σκέφτεται κανείς;

Μάλιστα  μιλώντας στο Mega, η Γιαμαρέλλου, είπε ακόμη πως τα παιδιά 12 – 17 θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, καθώς οι μελέτες δείχνουν πως δεν υπάρχουν παρενέργειες σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα. «Δεν πρέπει να υπάρχει δισταγμός για να εμβολιστούν τα παιδιά. Δεν έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες στα παιδιά τα εμβόλια. Είναι ασφαλέστατα», δήλωσε.

«Θα γίνουμε πιο αυστηροί»

Η λοιμωξιολόγος σημείωσε πως θα αυστηροποιηθούν και τα μέτρα ατομικής προστασίας όπως η χρήση μάσκας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα ξαναθυμηθούμε τα μέτρα της μη φαρμακευτικής περίθαλψης, θα γίνουμε πιο αυστηροί. Δε θέλουμε τα παιδιά να αρπάξουν Covid». Η κ. Γιαμαρέλλου τόνισε τη σημασία επιστροφής των μαθητών στα θρανία, καθώς, όπως είπε, «5 στα 20 παθαίνουν κατάθλιψη και άγχος από την έλλειψη του σχολείου», αλλά δεν την απασχολεί πως θα αντιδράσει ένα παιδί στο άκουσμα ότι έχει κορωνοϊό μέσα στην τάξη και πως θα αντιδράσουν και τα άλλα παιδιά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου