Friday, 26 April, 2024

Θεσσαλονίκη: «Γυαλιά καρφιά» βιτρίνες καταστημάτων στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο

«Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» ακούστηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από διαδηλωτές που πραγματοποίησαν πορεία για να τιμήσουν τη μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου

ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από 14 χρόνια (στις 6 Δεκεμβρίου του 2008) από τον ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα στα Εξάρχεια.

«Γυαλιά καρφιά» έκαναν διαδηλωτές τις βιτρίνες καταστημάτων στην Τσιμισκή κατά τη διάρκεια της πορείας στη μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το ThessToday.gr προκλήθηκαν μεγάλες φθορές στις βιτρίνες των καταστημάτων με τα περισσότερα να έχουν κατεβάσει ήδη ρολά για να τα προστατέψουν.

Σημειώνεται ότι την πορεία που ξεκίνησε μετά τις 18:00 το απόγευμα από την Καμάρα με κατεύθυνση ανατολικά, πλαισιώνουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες εικόνες με σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων υπήρξαν και χθες στο κέντρο της πόλης, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, με αφορμή τον πυροβολισμό που δέχθηκε 16χρονος Ρομά από αστυνομικούς.

Οι κουκουλοφόροι κατέβηκαν στην Αγίας Σοφίας και άρχισαν να σπάνε τα πάντα στο πέρασμά τους, με την αστυνομία να επεμβαίνει με χρήση εκτεταμένων χημικών.

Οι καταστηματάρχες προσπαθούσαν μάταια να προστατέψουν τις περιουσίες τους, αλλά τα μαγαζιά τους βρέθηκαν με σπασμένες βιτρίνες, τις οποίες θα αποκαταστήσουν τις επόμενες ημέρες, ενώ για την ώρα τοποθέτησαν χαρτιά που γράφουν «προσοχή σπασμένη τζαμαρια» προς αποφυγή ατυχημάτων.

Εν τω μεταξύ, οι συγκεντρωμένοι φώναζαν διαρκώς συνθήματα κατά της αστυνομίας και της κυβέρνησης, ενώ έγινε αναφορά και στον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά, από πυρά αστυνομικού.

«Δεν ήταν ένα τυχαίο περιστατικό, δεν ήταν μια κακή στιγμή του κράτους, αλλά η ουσία της ύπαρξής του. Ήταν το βράδυ που ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας με το χέρι στη σκανδάλη σημάδεψε και πυροβόλησε εν ψυχρώ τον 15χρονο αναρχικό μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο. Λίγο μετά την είδηση της δολοφονίας, η Αθήνα φλέγεται και συμπαρασύρει στις φλόγες της σχεδόν όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, μετανάστες συγκρότησαν έναν εξεγερτικό χείμαρρο. Μέσα από μαζικές διαδηλώσεις, καταλήψεις, απεργίες, συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, τράπεζες και πολυεθνικές εξέφραζαν την οργή τους για την κρατική δολοφονία» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου