Monday, 6 May, 2024

Θετική στον κορονοϊό έγκυος σε δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι

Στους 114 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των θυμάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς κατέληξε σήμερα 68χρονη από την Καστοριά

Από το υπουργείο Μετανάστευσης ανακοινώθηκε πως θετική στον κορονοϊό βρέθηκε χθες, 28χρονη έγκυος από τη Σομαλία, η οποία είναι φιλοξενούμενη σε ξενοδοχείο της περιοχής Κρανιδίου που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Επιτόπου μεταβαίνουν οι κ.κ. Τσιόδρας, Χαρδαλιάς και Μηταράκης.
Σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση-Θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι
Η εγκυμονούσα προσήλθε το πρωί της Κυριακής στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, για άλλη αιτία η οποία δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορονοϊού, όπου υπεβλήθη στον προβλεπόμενο ιατρικό έλεγχο για έκθεση της στον ιό. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είναι θετική στον Sars-Cov2. Η εγκυμονούσα διαμένει χωρίς συμπτώματα και σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιο της, στην δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι.
Στη δομή διαμένουν 470 άνθρωποι με καταγωγή από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.
Όπως ανακοινώθηκε, ήδη, από νωρίς σήμερα το πρωί στην συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, έχει μεταβεί κλιμάκιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενεργεί ιχνηλάτηση των προσώπων που διαμένουν στο ξενοδοχείο, καθώς και του προσωπικού το οποίο εργάζεται σε αυτό. Η ιχνηλάτηση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη,  θα συνεχιστεί στην δομή φιλοξενίας με στόχο την πλήρη αποτύπωση και καταγραφή της επίπτωσης του ιού σε όσους διαμένουν στο ξενοδοχείο – δομή.
Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχει τεθεί σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, για προληπτικούς λόγους. Η αιτία του προληπτικού υγειονομικού αποκλεισμού του ξενοδοχείου που λειτουργεί ως δομή, ήταν η εμφάνιση θετικού κρούσματος σε εργαζόμενη στο ξενοδοχείο, η οποία όμως δεν προσήλθε για εργασία τις τελευταίες 12 ημέρες.
Επίσης, το υπουργείο ανακοίνωσε πως το βράδυ του Μεγάλου Σάββατου απεβίωσε από παθολογικά αίτια φιλοξενούμενη γυναίκα, 39 ετών από το Σουδάν, κατά τη διάρκεια της διακομιδής της με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την δομή φιλοξενίας στο νοσοκομείο Κορίνθου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιατρικού της φακέλου η αποθανούσα ήταν αρνητική στον κορονοϊό.
Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορταζ Σ. Ζουζέλη, Χ. Γιαννοπούλου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου