Friday, 26 April, 2024

Και δεύτερο ανορθόγραφο πανό της ΟΛΜΕ, μετά το… “απέσυρε”

Κι όμως βρέθηκε και άλλο ανορθόγραφο πανό των εκπαιδευτικών της ΟΛΜΕ.

Ακόμη δεν κόπασε ο σάλος από την ανορθογραφία στο πανό των εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο της Τετάρτης, όπου έγραφε «απέσυρε» και όχι «απόσυρε» οι παρατηρητικοί πρόσεξαν και άλλο ένα πανό της ΟΛΜΕ με λάθος.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά φωτογραφία που εντόπισε χρήστης του twitter από πρόσφατη κινητοποίηση των Σωματείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, εναντίον της χρήσης καμερών στις αίθουσες των Σχολείων. Στο πανό γράφει «Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσεις» αντί «πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Τα ειρωνικά σχόλια χρηστών του διαδικτύου, προκάλεσε το ανορθόγραφο πανό της ΟΛΜΕ που αναρτήθηκε έξω από τη Βουλή. Το μεσημέρι της Τετάρτης, οι εκπαιδευτικοί έκαναν πορεία ζητώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας. Μάλιστα, προς στιγμήν προκλήθηκε ένταση καθώς κάποιοι διαδηλωτές επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά του Αγνωστου Στρατιώτη και να μπουν στη Βουλή όπου συζητούνταν το επίμαχο νομοσχέδιο με την Νίκη Κεραμέως να επιτίθεται στην αντιπολίτευση.

Ωστόσο, όταν ηρέμησαν τα πνεύματα, οι παρατηρητικοί διαπίστωσαν το τραγικό: Σε πανό εκπαιδευτικών υπήρχε μια σοβαρή ανορθογραφία: Έγραφε «απέσυρε τώρα το νομοσχέδιο». Ωστόσο, είναι γνωστό ότι η προστακτική ενεστώτα δεν παίρνει αύξηση. Οι εσωτερικές αυξήσεις στα σύνθετα ρήματα, μπαίνουν μόνο στην οριστική παρελθοντικών χρόνων και χάνεται στις άλλες εγκλίσεις.
Ως εκ τούτου το σωστό είναι «απόσυρε το νομοσχέδιο».

Είναι πραγματικά τύχη να “πέσουν” τα παιδιά μας σε πέντε-μετά βίας- σωστούς στα 12 χρόνια σχολικής εκπαίδευσης, όπως άλλωστε θυμόμαστε και οι μεγαλύτεροι και λέμε… ο τάδε ήταν καλός, ο δείνα μας έμαθε… οι άλλοι απλά υπάρχουν για να χάνονται ώρες και γνώση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου