Monday, 13 May, 2024

Καλαμαριά: “Κρίμα για τα παιδιά που αφήνουν πίσω”, λένε κάτοικοι για το έγκλημα

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι στην οδό Κομνηνών στην Καλαμαριά μετά το έγκλημα που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης.

Αστυνομικός 38 ετών πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα την πρώην γυναίκα του. Στη συνέχεια, έδωσε τέλος στη ζωή του.

Αστυνομικός και κάτοικος της περιοχής, που γνώριζε τον 38χρονο αυτόχειρα και φερόμενο ως δολοφόνο της συζύγου του, μιλώντας σε δημοσιογράφους εξήγησε πως δεν είχε ακούσει αν υπήρχαν διαφορές μεταξύ του ζευγαριού. “Ήταν χωρισμένοι, ήξερα τον άνθρωπο που αυτοκτόνησε. Δεν είχα ακούσει αν είχαν διαφορές ή κάποιον καβγά. Είναι σαν να τον ήξερα, συνάδελφος είναι κι αυτός. Κρίμα για τα παιδιά που θα αφήσουν πίσω”, ανέφερε ο αστυνομικός.

“Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε. Νέα παιδιά, εγώ είμαι 21 χρονών, κάνω πολεμική τέχνη και φοβάμαι” ανέφερε η Γεωργία, νεαρή κάτοικος της γειτονιάς στην οποία σημειώθηκε το σοκαριστικό έγκλημα στην Καλαμαριά. “Έχει ξεφύγει η κατάσταση” τονίζει αναφορικά με τις γυναικοκτονίες, λέγοντας πως “όλα ξεκινούν από το σπίτι”.

“Είναι πολύ δύσκολη κατάσταση, έμαθα ότι τα παιδιά είναι στο σχολείο” κατέληξε.

Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, όταν ένας 38χρονος αστυνομικός εκτέλεσε τη 42χρονη πρώην σύντροφό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Τραγική φιγούρα τα δύο ανήλικα παιδιά της οικογένειας, που είναι πλέον ορφανά.

Ψυχολόγοι της Ελληνικής Αστυνομίας μετέβησαν στο σχολείο που φοιτούν τα δύο παιδιά και πρόκειται να αναλάβουν τη ψυχολογική στήριξή τους, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Δεν είχε υπάρξει καμιά καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για ενδοοικογενειακή βία, ούτε είχε καταγραφεί κάποια καταγγελία από την πλευρά της 42χρονης που δολοφονήθηκε. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν λίγο καιρό, το ζευγάρι είχε συμφωνήσει σε συναινετικό διαζύγιο και είχαν συμφωνήσει στις μέρες και τις ώρες που θα βλέπουν τα παιδιά τους.

O 38χρονος αστυνομικός υπηρετούσε σε υπηρεσία γραφείου, στην Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος και του είχε αφαιρεθεί το υπηρεσιακό όπλο, λόγω της μετακίνησής του στην εν λόγω υπηρεσία. Η τοποθέτησή του σε υπηρεσία γραφείου οφείλεται σε πρόβλημα τενοντίτιδας που αντιμετώπιζε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Οι αστυνομικές αρχές πρόκειται να πραγματοποιήσουν έλεγχο στο σπίτι του 38χρονου συζυγοκτόνου και αυτόχειρα. Σημειώνεται ότι η καραμπίνα με την οποία εκτέλεσε τη γυναίκα και με την οποία έβαλε τέλος στη ζωή του βρισκόταν νομίμως στην κατοχή του αστυνομικού.

Στο σημείο του εγκλήματος δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου