Monday, 13 May, 2024

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στον Μαραθώνα

Η φωτιά έκαιγε σε απόσταση αναπνοής από σπίτια, αλλά και από το πευκοδάσος του Σχοινιά. Το έργο της κατάσβεσης δυσκολεύει ο βάλτος που υπάρχει στην περιοχή.

Οι περιοχές της Γάζας που πρέπει να εκκενωθούν μετά το «τελεσίγραφο» Ισραήλ – Αναλυτικοί χάρτες

Ενισχύθηκαν τη νύχτα οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά η οποία ξέσπασε χθες Πέμπτη σε δασική έκταση στην περιοχή Κάτω Σούλι Μαραθώνα, και λίγο πριν τα ξημερώματα το μέτωπο είχε οριοθετηθεί και παρουσίαζε καλύτερη εικόνα.

Η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 18:00 χθες, Πέμπτη σε βαλτώδη περιοχή πίσω από το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο. Αρχικά έγιναν ρίψεις από ελικόπτερο Ερικσον γιατί η περιοχή δεν μπορεί να προσεγγιστεί εύκολα από επίγεια μέσα.

Το πύρινο μέτωπο περιορίστηκε όμως όταν σταμάτησαν οι εναέριες ρίψεις με τη δύση του ηλίου ξαναφούντωσε. Αυτή τη στιγμή καίει κυρίως καλαμιές εντός του βάλτου ενώ επικρατεί άπνοια (2 μποφόρ σύμφωνα με το meteo) και το ίδιο θα ισχύει για όλο το βράδυ αλλά και για το πρωί σήμερα Παρασκευή. Καίει σε απόσταση αναπνοής από σπίτια αλλά και από το πευκοδάσος του Σχινιά το οποίο για την ώρα δεν απειλείται.

Στην ουσία έχουν περιορίσει τη φωτιά στην περιοχή του βάλτου όμως είναι δύσκολο να τη σβήσουν καθώς η ύλη που καίγεται (καλάμια) και η μορφολογία της περιοχής δυσκολεύει το έργο της πυρόσβεσης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου