Friday, 26 April, 2024

Καταδίωξη δουλεμπορικού σκάφους με πυροβολισμούς από λιμενικούς στις Οινούσσες

Δύο νεαρούς Τούρκους διακινητές, ηλικίας 22 και 28 ετών, συνέλαβαν τo πρωί της Κυριακής στα ανοιχτά της Χίου οι λιμενικοί, μετά από καταδίωξη του ταχύπλοου σκάφους στο οποίο επέβαιναν

Σύμφωνα με το Λιμενικό, τo πλήρωμα περιπολικού σκάφους του εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της νησίδας Παναγίας Οινουσσών ταχύπλοο σκάφος να απομακρύνεται από την ακτή, αφού προηγουμένως είχε αποβιβάσει εκεί 20 πρόσφυγες. Ακολούθησε καταδίωξη του ταχύυπλοου, καθώς ο χειριστής του δε συμμορφώθηκε στις φωτεινές και ηχητικές υποδείξεις του περιπολικού, αλλά έκανε επικίνδυνους ελιγμούς. Μετά από προειδοποιητικές βολές των λιμενικών προς τη μηχανή του δουλεμπορικού, το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε και οι δύο επιβαίνοντες συνελήφθησαν. Οι λιμενικοί περισυνέλεξαν και τους πρόσφυγες και τους μετέφεραν στη Χίο.
Στο σκάφος, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν επαναληπτική κυνηγετική καραμπίνα και πέντε φυσίγγια. Το συμβάν έρχεται την ημέρα που ξεκινά η εφαρμογή της συμφωνίας ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία για τους πρόσφυγες, σύμφωνα με την οποία όσοι περνούν πλέον παράνομα, θα συλλαμβάνονται και αφού καταγραφούν θα επιστρέφουν στην Τουρκία.
Newsroom ΔΟΛ

Καταδίωξη δουλεμπορικού σκάφους με πυροβολισμούς από λιμενικούς στις Οινούσσες

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου